Book tour & a Giveaway:Σκοτεινό ερωτικό ξέσπασμα

 Book tour & a Giveaway:



Τίτλος:  Σκοτεινό ερωτικό ξέσπασμα

Συγγραφέας:  Αφροδίτη Καριοφύλλη 

Κατηγορία: Ανθολογία Διηγημάτων

Εκδόσεις πηγή

Εκδόθηκε: 2020 - 144 σελίδες




Εµµονές, εθισµοί, απιστίες, εκµετάλλευση, εκδίκηση, µαταιοδοξία, απόγνωση, σχιζοφρένεια, µισοκοιµούνται µέσα στις ερωτικές περιπτύξεις των σελίδων αυτού του βιβλίου, περιµένοντας να ξυπνήσουν και να οδηγήσουν τους ήρωες στο απόλυτο σκοτάδι. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, µα και µανιακοί, ασθενείς, επαγγελµατίες του σεξ, πλαστικές κούκλες, κάµερες, και ένα τσίρκο, όλα κοµµάτια µιας ερωτικής συλλογής γεµάτης µυστικά.

Δώδεκα διηγήµατα που τα ενώνουν τα πάθη και οι λάγνες απολαύσεις, µε πρωταγωνιστές που άλλοτε παραδίνονται άνευ όρων στην ηδονή, και άλλοτε παλεύουν έντροµοι να γλιτώσουν από το αναπόφευκτο φινάλε τους.

Στο «Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασµα» το σεξ δεν γεννά ζωή, αλλά οδηγεί στην ανυπαρξία.




Links: pigi | goodreads  | biblionet  |




Link αγοράς:    pigi   |   public  |  biblionet   |   protoporia  |







Διαγωνισμός


Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Αφροδίτη Καριοφύλλη  @aphroditekariofillis

ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @bookworms_worldwide.


Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 08/09/2020.




Συνέντευξη με την συγγραφέα

Think pink carrie on

Είναι δύσκολο να ολοκληρώσεις ένα βιβλίο; 

Για να ολοκληρωθεί ένα βιβλίο χρειάζεται επιμονή, θέληση και κυρίως πειθαρχία. Είναι πιο εύκολο να το φανταστείς. Πιο εύκολο να το ξεκινήσεις και να αρχίσεις να καταγράφεις τις ιδέες σου. Είναι όμως δύσκολο να το συνεχίσεις, να το ολοκληρώσεις, να το διαβάσεις, να το ξαναδουλέψεις, αν χρειαστεί. Απαιτούνται ώρες δουλειάς. Δεν αρκεί μόνο η έμπνευση. Χρειάζεται η αφοσίωση του συγγραφέα στο έργο του.



iliadamichailidi

Πείτε μας τα συναισθήματα/ σχόλια σας που το βιβλίο σας έγινε θεατρικο έργο

Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη, που το βιβλίο μου έγινε θεατρικό έργο. Αν και πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές μορφές τέχνης, και στις δύο περιπτώσεις είχα τη χαρά να μοιραστώ με τους γύρω μου ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την όμορφη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια των προβών και τη μαγική ατμόσφαιρα, που βιώσαμε στην παράσταση, μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και γαλήνη, την οποία καταφέραμε να μεταδώσουμε στους θεατές.




ikaria_books_and_chocolate

Τι σας έδωσε την ιδέα για την βασική πλοκή του βιβλίου σας;

Το μυθιστόρημα «Έδωσα Υπόσχεση» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Τα κύρια πρόσωπα ήταν υπαρκτά και η βασική πλοκή, όσο απίστευτη κι αν φαίνεται, στηρίζεται σε αληθινά βιώματα. Συχνά η ζωή ξεπερνά και την ίδια τη φαντασία. Φυσικά, απαραίτητο στοιχείο ενός μυθιστορήματος είναι η μυθοπλασία, η οποία βοηθά τον συγγραφέα να ξεδιπλώσει τους χαρακτήρες των ηρώων και να «δέσει» μεταξύ τους πρόσωπα και γεγονότα, ώστε να προκύψει μια ολοκληρωμένη ιστορία.




social_lurking

Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η μεταφορά του βίβλίου σας σε θεατρικό έργο και τι διαδικασία ακολουθήσατε για να πραγματοποιηθεί;

Όσο ενθουσιασμένη κι αν ήμουν με το εγχείρημα, θα έλεγα ότι ήταν δύσκολη η μεταφορά του βιβλίου μου σε θεατρικό έργο. Το βιβλίο ήταν πολυσέλιδο, με πολλούς ήρωες και παράλληλες ιστορίες, με συχνή αλλαγή τόπων, χρόνου και αναφορά σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Από την αρχή καλέστηκα να επιλέξω τι θα χρησιμοποιούσα και τι θα αφαιρούσα, ποια θα ήταν τα κεντρικά σημεία, στα οποία έπρεπε να εστιάσω, ώστε σε μια παράσταση μιάμισης ώρας να χωρέσει ένα ολόκληρο βιβλίο, ένας ολόκληρος κόσμος, η τραγωδία της προσφυγιάς, όπου θα αναδεικνύονταν οι κύριοι ήρωες του έργου, με τους οποίους θα ταυτίζονταν οι θεατές και παράλληλα θα προβάλλονταν τα κύρια μηνύματά του χωρίς να αδικηθεί το βιβλίο.

Προς μεγάλη μου έκπληξη οι μαθητές μου ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ’ αυτό το κάλεσμα, και με πολύ μεράκι, προσήλωση και αφιέρωση πολύτιμου προσωπικού χρόνου απ’ όλους μας, στηριγμένοι αποκλειστικά στα μέσα που διαθέταμε-χωρίς οικονομικό κόστος-φτάσαμε στο αξιόλογο αποτέλεσμα, σε μια υπέροχη παράσταση, για την οποία είμαστε περήφανοι.




nonouka_book_lover

Ποσο δύσκολο είναι να γίνει κάποιος συγγραφέας ; 

Όταν κάποιος αγαπά τα βιβλία, το διάβασμα, τη συγγραφή, και καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτά, τότε μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας. Από κει και πέρα, χρειάζεται δουλειά, εξάσκηση, αφιέρωση πολύτιμου χρόνου. Όσο περισσότερο διαβάζεις και γράφεις, τόσο περισσότερα μαθαίνεις και εξελίσσεσαι.

Πιστεύω ότι, αν πραγματικά αγαπάς τη συγγραφή, δεν είναι δύσκολο να γίνεις συγγραφέας. Είναι μονόδρομος για σένα. Αρκεί να την υπηρετήσεις σωστά και με συνέπεια.




insatiable_readings

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα έχει τις βάσεις της ιστορίας του πάνω σε αληθινά γεγονότα και ορθές χρονολογικές αναφορές. Πιστεύετε πως αυτή η κατηγορία βιβλίων έχει περισσότερες δυσκολίες στην μεταφορά τους στο χαρτί από ένα “απλό” μυθιστόρημα; Και γιατι;

Η δυσκολία σε ένα ιστορικό μυθιστόρημα έγκειται στο ότι πρέπει να προηγηθεί έρευνα, συλλογή στοιχείων για την αναπαράσταση της εκάστοτε εποχής. Και αφού συμβεί αυτό, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους του συγγραφέα, ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη με ένα πλήθος ιστορικών πληροφοριών, αλλά να εντάσσει κάθε ιστορική αναφορά και περιγραφή γεγονότος ομαλά και αβίαστα στην πλοκή του βιβλίου.

Για μένα, αυτή είναι η «μαγεία», το κάτι διαφορετικό, που μου προσφέρει το ιστορικό μυθιστόρημα. Το νοερό μου ταξίδι στον χρόνο, στο οποίο επιχειρώ να κάνω κοινωνούς και τους αναγνώστες, είναι μια καινούρια πρόκληση, μια νέα γνώση και εμπειρία, την οποία απολαμβάνω κατά τη διάρκεια της συγγραφής.

Θα προσθέσω ότι ίσως διαθέτει κανείς και μια μικρή «ευκολία», όταν ξεκινά ένα ιστορικό μυθιστόρημα, επειδή υπάρχει μια «πρώτη ύλη», ένα υπόστρωμα. Δεν βασίζεται ο συγγραφέας αποκλειστικά στην φαντασία του. Βρίσκω υπέροχο το πάντρεμα μυθοπλασίας και ιστορίας, το οποίο αποτελεί, πιστεύω, τον λόγο που τα ιστορικά μυθιστορήματα μαγνητίζουν τους αναγνώστες.



lefkisbooks

Θέλατε πάντα να γράψετε ένα βιβλίο για την εποχή του 1940 και αν ναι τις σας επηρέασε για αυτό?

Όταν ξεκίνησα να γράφω, δεν είχα μπει στη διαδικασία να σκεφτώ αν ήθελα να γράψω για κάποια συγκεκριμένη εποχή. Με την πάροδο του χρόνου όμως, και καθώς άκουγα τους μεγαλύτερους να διηγούνται ιστορίες από το παρελθόν, μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω κάτι, που θα αναφερόταν σε μια άλλη εποχή, διαφορετική από τη δική μας, με πρωταγωνιστές ανθρώπους, που μεγάλωσαν διαφορετικά από μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, με άλλες προσλαμβάνουσες. Για μένα αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα. Το «Έδωσα Υπόσχεση» καλύπτει μια μεγάλη χρονική περίοδο, σχεδόν το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, και ειλικρινά απόλαυσα τη συλλογή στοιχείων και τη διαδικασία της έρευνάς μου σε βιβλιοθήκες και διαδίκτυο. Σίγουρα, θα ήθελα να το ξανακάνω!



 












Γνωρίστε την συγγραφέα Αφροδίτη Καριοφύλλη







Η Αφροδίτη Καριοφύλλη γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει µε τον σύζυγο και τα δύο αγόρια της. Ξεκίνησε να πειραµατίζεται µε τη γραφή το 2009.

Η αγάπη της για τη λογοτεχνία την έσπρωξε, λίγο αργότερα, να παρακολουθήσει αρκετά εργαστήρια δηµιουργικής γραφής. Από εκείνη τη στιγµή δεν έχει σταµατήσει να πλάθει ιστορίες.

To πρώτο της διήγηµα, «Πληγές», εκδόθηκε στη συλλογή του Εργαστηρίου Συγγραφής Imaginarium µε τίτλο «Ιστορίες του Άλλοτε» και το δεύτερο, «Απρόβλεπτο», στη συλλογή µε τίτλο «Το έπος της Φαντασίας III», αµφότερα από τις Εκδόσεις iWrite.


Η Αφροδίτη Καριοφύλλη γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει µε τον σύζυγο και τα δύο αγόρια της. Ξεκίνησε να πειραµατίζεται µε τη γραφή το 2009.

Η αγάπη της για τη λογοτεχνία την έσπρωξε, λίγο αργότερα, να παρακολουθήσει αρκετά εργαστήρια δηµιουργικής γραφής. Από εκείνη τη στιγµή δεν έχει σταµατήσει να πλάθει ιστορίες.

To πρώτο της διήγηµα, «Πληγές», εκδόθηκε στη συλλογή του Εργαστηρίου Συγγραφής Imaginarium µε τίτλο «Ιστορίες του Άλλοτε» και το δεύτερο, «Απρόβλεπτο», στη συλλογή µε τίτλο «Το έπος της Φαντασίας III», αµφότερα από τις Εκδόσεις iWrite.


Social Media Links: goodreads | facebook  |  instagram  |  twitter  | 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις