Book tour & a Giveaway: Το Τίμημα είναι ο Χρόνος #βιβλίο 1

 Book tour & a Giveaway: Το Τίμημα είναι ο Χρόνος #βιβλίο 1



Τίτλος:  Το Τίμημα είναι ο Χρόνος #βιβλίο 1

Συγγραφέας:  Κωνσταντίνος Κορμπάκης

Κατηγορία: Φαντασίας 

Εκδόσεις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή 

Εκδόθηκε: Σεπτέμβριος 2020 - 648 σελίδες


Οι Τρίδυµες σκοτεινές µάγισσες έχουν ξεκινήσει το σχέδιο κυριαρχίας τους στον κόσµο. Το µόνο όπλο στα χέρια του Συµβουλίου των Μάγων για την αντιµετώπισή τους είναι δύο µάγοι, που δεν γνωρίζουν τι τους έχει επιφυλάξει η µοίρα. Η Ιόλη, µια µάγισσα του νερού, κι ο Ωρίωνας, ένας µάγος της φωτιάς, λαµβάνουν έναν φάκελο µε ασυνήθιστο τρόπο. Μέσα στον φάκελο βρίσκεται ένα γράµµα από το Συµβούλιο των Μάγων, που τους αναθέτει την πρώτη τους αποστολή.

Από κείνη τη στιγµή, ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσµο της µαγείας. Στόχος τους είναι να εµποδίσουν τις Τρίδυµες από την υλοποίηση των ιδιοτελών τους σχεδίων. Θα συναντήσουν µυθικά πλάσµατα που θα σταθούν εµπόδιό τους, µαταιόδοξους ανθρώπους που δεν διστάζουν πουθενά και µαγικά κειµήλια που θα τους βοηθήσουν στη µάχη τους ενάντια στο σκότος. Γνωρίζουν όµως εξαρχής πως, ακόµα κι αν επιτύχουν σ’ όσα τους αναθέσουν, ο χρόνος θα είναι αµείλικτος µαζί τους.

Η πρώτη αποστολή αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Το τίµηµα είναι ο χρόνος, που θα σας ταξιδέψει σ’ έναν σύγχρονο κόσµο µαγείας, όπου οι µάγοι µάχονται µε ξόρκια φωτιάς, νερού, γης και αέρα, υποταγµένα στο φως και το σκότος.



Links:  pigi | goodreads | Ευριπίδης  |  book.site  |   book box   |  biblionet  






Διαγωνισμός




Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Κορμπάκη @ckorbakis

ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @nonouka_books_lover.

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Το τίμημα είναι ο χρόνος” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 12/10/2020.




Συνέντευξη με τον συγγραφέα

@Book_observatory_

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το βιβλίο σας;

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες χωρίς να αποκλείει τους εφήβους. Μια ενδεικτική ηλικία είναι από 15 και πάνω.

 

@silverchildsbooks

Από πού αντλείτε έμπνευση για να δημιουργήσετε ένα φανταστικό σύμπαν;

Η ιστορία του βιβλίου εκτυλίσσεται στον κόσμο που ξέρουμε. Δεν υπάρχει μυθοπλασία στα μέρη παρά μόνο στους νόμους της φύσης και τα γεγονότα. Οι ήρωές μας θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε πολλά μέρη του κόσμου για να πετύχουν τις αποστολές που τους έχει αναθέσει το Συμβούλιο των Μάγων και μέσα από τις ιστορίες τους θα ταξιδέψουμε κι εμείς μαζί τους.

Γενικότερα όμως, αφορμή για ιδέες και έμπνευση μπορεί να καταστεί το οτιδήποτε, από μία καθημερινή ανάγκη μέχρι μια λέξη σ’ ένα σταυρόλεξο.

 

iliadamichailidi

Πείτε μας κάτι για τη συνέχεια. Σε πόσα βιβλία θα ολοκληρωθεί η ιστορία;

Οι πρωταγωνιστές της σειράς καλούνται να αντιμετωπίσουν τις Τρίδυμες σκοτεινές μάγισσες που έχουν ξεκινήσει να κυριαρχούν στον κόσμο. Για να γίνει όμως αυτό εφικτό πρέπει να βρουν μαγικά κειμήλια και αντικείμενα που θα τους βοηθήσουν. Στον μαγικό κόσμο της σειράς τα ρολόγια των μάγων παίζουν σημαντικό ρόλο και οι πρωταγωνιστές μας πρέπει να μαζέψουν επτά συγκεκριμένα για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις πανίσχυρες μάγισσες. Το πρώτο βιβλίο τελειώνει με την απόκτηση του πρώτου ρολογιού. Συνεπώς, υπολογίζω να αφιερώσω ένα βιβλίο σε κάθε ρολόι.

 


@social_lurking

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τί σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού;

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον χώρο του φανταστικού και με οδήγησε στη συγγραφή ενός βιβλίου με τέτοια θεματολογία είναι ότι δεν υπάρχουν οι περιορισμοί των ανθρώπινων δυνάμεων που υπάρχουν στα άλλα είδη. Σ’ ένα βιβλίο φαντασίας μπορείς να ξεδιπλώσεις ελεύθερα μια πρωτότυπη ιδέα και να τη διανθίσεις με στοιχεία της πραγματικότητας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάλογοι «μαγικοί νόμοι και περιορισμοί», τα όρια των οποίων έγκεινται στην ευχέρεια του συγγραφέα.

 

 @ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας αρέσει ή σας εμπνέει να καθίσετε για να γράψετε;

Ναι, το σημείο που επιλέγω να γράφω είναι το γραφείο μου. Είναι σαν χώρος εργασίας και δημιουργίας που δύσκολα αλλάζει. Σχετικά όμως με την έμπνευση, αυτή δεν έχει περιορισμό. Μ’ αρέσει να σκέφτομαι τη συνέχεια των σκηνών οπουδήποτε.

 

@thinkpinkcarrieon

Είναι το πρώτο βιβλίο τέτοιου είδους που έχετε γράψει;

Ναι, είναι το πρώτο μου βιβλίο όχι μόνο του είδους αλλά γενικά.

 

@emilysbookland

Τι σας ενέπνευσε να γράψετε ένα βιβλίο φαντασίας με το συγκεκριμένο θέμα;

Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που δεν είχα διαβάσει. Ένα βιβλίο που να συνδυάζει τη μαγεία, τον σύγχρονο κόσμο και μια δεμένη πλοκή με ανατροπές. Αν και ανήκει στη λογοτεχνία φαντασίας, πολλά από τα στοιχεία της καθημερινότητας δεν είναι ξένα προς τη δική μας πραγματικότητα. Έμπνευση μπορεί να καταστεί το καθετί κι ένας συγγραφέας βιβλίων φαντασίας μπορεί να σπάσει τα δεσμά των φυσικών νόμων και να θέσει τους δικούς του όρους στον φανταστικό του κόσμο.


vivliofagos

Θα ήθελα να μας πεις γιατί να επιλέξει κάποιος το βιβλίο σας. Τι θεωρείτε ότι έχει να προσφέρει η ιστορία σας έναντι των άλλων του είδους;

Το βιβλίο ανήκει στη λογοτεχνία του φανταστικού. Απευθύνεται σε αναγνώστες που αγαπούν τη μαγεία και τα ξόρκια. Παρόλα αυτά, ένα βιβλίο με αυτά μόνο τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να είναι άρτιο. Κρύβει φιλοσοφικά νοήματα κι ένα απ’ αυτά αφορά τον χρόνο. Κατά την ανάγνωση θα συναντήσετε και μια ιστορία κοινωνικού περιεχομένου που θα ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες. Φυσικά, σ’ ένα βιβλίο φαντασίας δεν μπορεί να λείπει η δράση. Επομένως, θεωρώ πως είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει σε μικρότερο βαθμό και άλλα είδη λογοτεχνίας κάνοντας τον αναγνώστη να θέλει να φτάσει γρήγορα στην τελευταία σκηνή.


nonouka_books_lover

Αυτή τη περίοδο γράφετε κάτι;

Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με το σχεδιάγραμμα του τρίτου βιβλίου της σειράς και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσω να γράφω τα πρώτα του κεφάλαια.


insatiable readings

Πείτε μας λίγα λόγια για τους ήρωες και την ιστορία που θα συναντήσουμε στο βιβλίο.

Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι δύο μάγοι, η Ιόλη κι ο Ωρίωνας. Η Ιόλη είναι μάγισσα του νερού/πάγου και ο Ωρίωνας της φωτιάς. Γνωρίζονται ύστερα από την αποστολή που τους ανέθεσε το Συμβούλιο των Μάγων κι από εκείνη τη στιγμή ξεκινά το ταξίδι τους στον κόσμο της μαγείας. Οι μάγοι στο πρώτο βιβλίο θα ταξιδέψουν σε μια συγκεκριμένη ομάδα χωρών για να καταφέρουν να βρουν τον σκοτεινό μάγο Χοντ. Φυσικά, δεν είναι τόσο δυνατοί για να τον αντιμετωπίσουν και θα κληθούν να βρουν τρία κειμήλια που θα τους βοηθήσουν.

Ως προς τον χαρακτήρα τους, η Ιόλη είναι μια δυναμική αρχαιολόγος, αντικοινωνική και υποστηρίκτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολλές φορές γίνεται ειρωνική με όσους αντιπαθεί και δεν διστάζει να το κρύψει. Ο Ωρίωνας, αντίθετα, είναι ένας πιο χαλαρός τύπος που έχει αποφασίσει να μην αγχώνεται πολύ στη ζωή του. Είναι παλαίμαχος πυγμάχος με διακρίσεις και οι αποφάσεις που παίρνει είναι πιο αυθόρμητες χωρίς να σκέφτεται υπερβολικά τις συνέπειες των πράξεών του. 






Γνωρίστε τον συγγραφέα  Κωνσταντίνο Κορμπάκη




Ο Κωνσταντίνος Κορμπάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι αγαπά τη λογοτεχνία. Αγαπημένα του είδη είναι τα βιβλία φαντασίας, τα αστυνομικά και ιστορικά μυθιστορήματα. Το τίμημα είναι ο χρόνος είναι η πρώτη σειρά βιβλίων φαντασίας που γράφει και Η πρώτη αποστολή μάς εισάγει στον κόσμο της μαγείας των στοιχείων της φύσης.




Social Media Links: goodreads | .instagram   |  facebook  |  







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις