Εκείνος για Εκείνον του Αινεία Πετάνη

Book & Review tour & a Giveaway:



Τίτλος:  Εκείνος για Εκείνον

Συγγραφέας:  Αινείας Πετάνης

Κατηγορία:Μυθιστόρημα 

Εκδόσεις Οσέλοτος

Εκδόθηκε: 2020 - 120 σελίδες


Ο Κώστας Παπουτσέλης ζούσε μια φυσιολογική ζωή μέχρι το θάνατο του Σταμάτη Νικολάου. Ένα ντόμινο εξελίξεων τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον έρωτα, αλλά και την απώλεια. Ποια τροπή παίρνει η ζωή του και πώς την αντιμετωπίζει; Είναι έτοιμος για αυτές τις αλλαγές;

Ο αστυνόμος Παπαντωνίου και η ψυχίατρος Θεανώ Μητσοπούλου βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Προσπαθούν να συνδέσουν γεγονότα και καταστάσεις, για να φτάσουν στη πραγματική εκδοχή των πραγμάτων. Ή μήπως έχουν κάνει κάποιο λάθος; Ποιος τελικά είναι ο Κώστας Παπουτσέλης;


Links: Oselotos | .goodreads  | .biblionet  |




Link αγοράς:   Oselotos  | politeianet  | .biblionet  |   




Διαγωνισμός



Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Αινείας Πετάνης @aineiaspet

 ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @social_lurking

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Εκείνος για Εκείνον” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 15/08/2020.




Συνέντευξη με τον συγγραφέα·         @thematofylakes.gr

Ποια ήταν η αφορμή για να γεννηθεί αυτό το βιβλίο;

          Το “Εκείνος για Εκείνον” είναι αποτέλεσμα αυθόρμητης και στιγμιαίας απόφασης. Πάντα μου άρεσε να εκφράζομαι με τον γραπτό λόγο, άλλα δεν είχα φτάσει σε σημείο ποτέ να σκεφτώ να γράψω βιβλίο. Ένα απόγευμα πήρα στυλό και ένα πρόχειρο τετράδιο και απλά ξεκίνησα να γράφω.

 

·         @book_observatory_

Τι σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τη συγγραφή ιστοριών μυστηρίου; 

         Δεν θα έλεγα πως το “Εκείνος για Εκείνον” ανήκει στη κατηγορία βιβλίων μυστηρίου. Περισσότερο στα κοινωνικά θα το κατέτασσα. Ίσως η παρουσία ενός αστυνομικού και μιας ψυχιάτρου στο μυθιστόρημα, να οδηγήσουν πολλούς στο να κάνουν τέτοιους συνειρμούς. Θέλω ό, τι γράφω πάντως να έχει ένα βαθύτερο νόημα και να μην είναι επιφανειακό.

 

·         @zoipappa_beatha

Πριν γράψετε κάποιο βιβλίο κάνετε σχεδιάγραμμα ή ανακαλύπτετε την ιστορία καθώς τη γράφετε;

          Πάντα σκιαγραφώ από την αρχή τα πρόσωπα, τα μέρη, τους χρόνους, τις συμπεριφορές του κάθε ήρωα. Μικρές παρεκκλίσεις μπορεί να εμφανιστούν καθώς προχωράς το βιβλίο, αλλά σαν γενική αρχή μου είναι  πάντα να τα έχω αποτυπωμένα πρώτα απ’ όλα στο μυαλό μου και κατά δεύτερον στο χαρτί.

          

·         boo_kaddict

Ο έρωτας έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε λάθος επιλογές. Θεωρείτε ότι αυτή η άποψη είναι μονόδρομος ή πως οι αδύναμοι χαρακτήρες μόνο μπορεί να πέσουν θύματα του;

 

         Ο έρωτας από μόνος του σαν έννοια είναι κάτι όμορφο, κάτι το ανώτερο. Οι άνθρωποι με τις συμπεριφορές τους τον κάνουν πολλές φορές να φαίνεται τόσο λάθος και τόσο ολέθριος. Οι αδύναμοι χαρακτήρες αν είναι να πέσουν θύματα, θα πέσουν σε οτιδήποτε καταπιαστούν στη ζωή τους και όχι μόνο στον έρωτα.

 

·         bookworm_worldwide

Βασίζεται κάποιο κομμάτι του βιβλίου σε πραγματικές εμπειρίες; 

          Ναι. Είναι και ένας είδος αυτοβιογραφίας το βιβλίο. Πολλά ερεθίσματα από τη προσωπική μου ζωή αποτυπώνονται μέσα στο “Εκείνος για Εκείνον”. Αυτοβιογραφικό βίωμα δεν είναι μόνο κάτι που έχει συμβεί σε εμάς τους ιδίους, αλλά που μπορεί να το έχουμε δει να εξελίσσετε μπροστά μας ή να μας το έχουν διηγηθεί και εμείς να το κωδικοποιήσαμε κατά το δικό μας τρόπο.

 

·         Lefkisbooks

Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για τους ήρωες του βιβλίου

          Ο Κώστας Παπουτσέλης – ο κεντρικός ήρωας - είναι υπεύθυνος πωλήσεων σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος με μια μάλλον φυσιολογική και αδιάφορη ζωή. Έχει σαν πρότυπο του και σαν δεύτερο πατέρα, τον Σταμάτη Νικολάου, διευθυντή εταιρείας πληροφορικής. Έξυπνος, δυναμικός και πάνω απ’ όλα ευθύς άνθρωπος Συνεργάτες για χρόνια και μέντοράς του, με τον θάνατό του να αλλάζει άρδην τον Κώστα. Ερωτεύεται την Λυδία, την κόρη του Νικολάου και η ζωή του νοιώθει να αποκτά σιγά σιγά ξανά νόημα. Η απώλεια όμως έχει φωλιάσει για τα καλά στη ζωή του. Ο αστυνόμος Παπαντωνίου και η ψυχίατρος Θεανώ Μητσοπούλου είναι άνθρωποι εξαίρετοι στο καθήκον τους και με τεράστια επαγγελματική υποχρέωση, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που θα γεννηθούν εκατέρωθεν. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου είναι πλασμένοι έτσι, ώστε να μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας μας με κάποιον από εκείνους. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας με απλές και καθημερινές συνήθειες.

 

·         @books_and_roses_ 

Τι σημαίνει για εσάς η συγγραφή;

          Η συγγραφή είμαι εγώ. Μέσω της συγγραφής μιλάς στον κόσμο φωναχτά. Όπως είπα και πριν,μέσω των βιβλίων μου θα ήθελα ο κόσμος να ταυτιστεί, να προβληματιστεί, να σκεφτεί μέσω των ηρώων, πώς θα ήταν η ζωή αν δεν είχαμε μια πεπατημένη. Αν δεν υπάρχει μόνο η μία όψη του νομίσματος, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο εκεί έξω.

 

·         @pinkalibre

Τι θα θέλατε εσείς να κρατήσει ο αναγνώστης από το πόνημά σας;

          Να κρατήσει, πως όλα στη ζωή είναι θέμα ισορροπιών. Ισορροπιών και αντιφάσεων. Υπάρχει το πάνω, υπάρχει και το κάτω. Υπάρχει το αριστερά, υπάρχει και το δεξιά. Να μάθουμε να ακούμε τον συνάνθρωπό μας και να του δίνουμε βήμα να μιλήσει. Ειδάλλως, είμαστε πρώτα απ’ όλα εμείς τα θύματα και μετά αυτοί που θα βρεθούν στο περιθώριο. 

 

·         Ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας αρέσει και σας εμπνέει να καθίσετε και να γράψετε;

          Το “Εκείνος για Εκείνον” γράφτηκε παντού. Στο σπίτι, στο αμάξι, στο αεροπλάνο, σε καφετέρια, στη θάλασσα. Επομένως δεν έχω κάποιο αγαπημένο μέρος που να εμπνέομαι, αλλά όποτε μου έρθει να γράψω κάτι, θα το αποτυπώσω επί τόπου, για να μη το ξεχάσω μετά.

 

·         social_lurking

Ποιο βιβλίο πιστεύεις ότι σε έχει επηρεάσει περισσότερο;

          Διαβάζω τα πάντα. Από ερωτικές νουβέλες μέχρι βιβλία επιστημονικής φαντασίας και από αστυνομικά μέχρι τα λεγόμενα “βαριά” λογοτεχνικά βιβλία. Να με επηρεάσει κάποιο συγκεκριμένα δεν θυμάμαι, απλά προσπαθώ από τον κάθε συγγραφέα και απ’ το κάθε είδος ξεχωριστά να αντλώ τα καλύτερα στοιχεία και να τα διαμορφώσω κατάλληλα στο δικό μου ύφος. Γενικά μου αρέσουν τα καλά βιβλία. Αποφεύγω κυρίως τα λεγόμενα ‘δογματικά’ βιβλία. Εκείνα που θα μου πουν δηλαδή τι πρέπει να κάνω στη ζωή μου και τι όχι.

 

·         iliadamichailidi

Επόμενη συγγραφική δουλειά;

          Ήδη ετοιμάζετε το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο μου, το οποίο θα μιλά για την έννοια της διαφορετικότητας και κατ’ επέκταση για τον ρατσισμό. Είχα σκοπό να το ξεκινούσα πολύ αργότερα, αλλά με την καραντίνα και τον εγκλεισμό θα κυκλοφορήσει πιστεύω μέσα στον χειμώνα. Εικάζω πως θα είναι ένα βιβλίο το οποίο θα μείνει για πάντα επίκαιρο, όσα χρόνια και αν περάσουν.

 

·         @nonouka_booΚs_Lover

Απο ποια ηλικία έχει μπει το μικρόβιο της γραφής στο αίμα σας ;

          Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να εκφράζετε καλά με τον γραπτό λόγο. Μου άρεσαν πολύ τα βιβλία, οι εφημερίδες και στην εποχή μας πλέον με τη τεχνολογία μπορείς να βρεις τα πάντα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η τάση μου αυτή να ψάχνω τα πάντα και να ενημερώνομαι για τα πάντα, ίσως με οδήγησε και στην ανάγκη να γράφω βιβλία.

 

 

·         @insatiable readings

Οι ήρωες των βιβλίων σας έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία την οποία γνωρίζετε και ακολουθείτε ως την τελευταία σελίδα ή υπάρχει πιθανότητα «αυτονόμησής» τους κατά τη διάρκεια συγγραφής του βιβλίου;

          Όπως τόνισα και πιο πάνω όλη η σκιαγράφηση του βιβλίου γίνετε από πριν. Το πιο σημαντικό όμως, είναι το τέλος του βιβλίου κατ’  εμέ. Δίχως να ξέρεις το τέλος, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είναι κατά κάποιο τρόπο η πυξίδα του βιβλίου. Πρέπει ανά πάσα στιγμή να ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο κάθε σου ήρωας σε κάθε πιθανή έκφανση της ιστορίας. Μπορεί φαινομενικά αυτό να φαίνεται εύκολο, αλλά πιστέψτε με , δεν είναι.








Γνωρίστε τον συγγραφέα  Αινεία Πετάνη 



Ο Πετάνης Αινείας γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1989. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας και μεγαλωμένος στη Θήβα, από τα πρώτα του παιδικά χρόνια ήταν ανήσυχο πνεύμα, με έντονη την ανάγκη να ψάχνει και να ενημερώνετε για τα πάντα. Το ‘ μικρόβιο’ της γραφής το είχε από μικρός και μεγαλώνοντας του άρεσε να εκφράζετε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πάντα προσηλωμένος στις αρχές που του εμφύσησε η οικογένειά του, με τα χρόνια άρχισε να αντιλαμβάνετε τον κόσμο διαφορετικά. Αγαπάει τα ταξίδια, τις ταινίες, τον αθλητισμό και γενικότερα την ζωή. Έζησε για 8 χρόνια στη Μεταμόρφωση Αττικής, προτού μεταναστεύσει στη Κύπρο για εργασία, τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Το «Εκείνος για Εκείνον» είναι αποτέλεσμα περισυλλογής πολλών μηνών και η συγγραφή του ήρθε σε μία περίοδο της ζωής του αρκετά αναπάντεχη. Αποτελεί ένα είδος αυτοβιογραφίας με έμφαση στη ζωή, τον έρωτα και την ψυχιατρική.


Social Media Links: goodreads | facebook  | .instagram 


Λίγα λόγια και από εμένα


Στην αρχή λείναι ένα βιβλίο συνηθισμένο μέσα από τα γεγονότα που προκύπτουν δεν σου δίνει την εντύπωση ότι θα γίνει αυτό το ουαου αν και το περιμένεις γιατί όλοι εμείς που διαβάζουμε περιμένουμε το μεγάλο μπαμ . Και γίνεται κ;ι είναι τόσο καλό που δεν το περιμένεις εγώ προσωπικά είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό νομίζω δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο με τόσο ανατρεπτική ιστορια ! Είναι πάρα πολύ καλό το συνιστώ ανεπιφύλακτα .






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις