ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΕΘΙΜΑ ~ ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Book tour & a Giveaway:




Τίτλος:  ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΕΘΙΜΑ

Συγγραφέας:  ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κατηγορία: Ποίηση 

Εκδόσεις 24 γράμματα

Εκδόθηκε: Ιούνιος 2020  



Σου μιλώ με λέξεις                                                           

Σου μιλώ με λέξεις,

όπως θα μίλαγα στον εαυτό μου

μια νύχτα χωρίς αστέρια.

Όπως θα μίλαγα στον αδελφό μου,

σε πρόσωπο αγαπημένο.

Μιλώ σ’ εσένα,

άγνωστε θεριστή της λήθης.

Links:  24grammata  |.biblionet  | Goodreads




Link αγοράς:  24grammata| biblionet  | Politeianet | Ευρυπίδης  | Protoporia 




Διαγωνισμός

(εικόνα διαγωνισμού+facebook Link)



Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα @alexia.kalogeropoulou ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @lefkisbooks

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΕΘΙΜΑ” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 10/08/2020.




Συνέντευξη με την συγγραφέα


thematofylakes.gr 

Τι σημαίνει ποίηση για σας;   

Η ποίηση είναι για μένα μια εσωτερική ανάγκη, ένας τρόπος επικοινωνίας, βαθιά υπαρξιακός, με τον αναγνώστη.  


Leisbooks 

 Από που αντλεί έμπνευση ένας συγγραφέας για να γράψει τα ποιήματα του;

  Τα πάντα γύρω μας και μέσα μας είναι αφορμή για ποίηση. Κάτι που θα δεις, θα διαβάσεις, θα σκεφτείς, θα θυμηθείς, θα βιώσεις. Από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο.


Ikaria_books_and_chocolate 

Τι σας έδωσε έμπνευση για τον τίτλο της ποιητικής συλλογής σας; 

 Τα «Μεθεόρτια έθιμα», που είναι και ο τίτλος ενός από τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή, είναι στην ουσία όλα όσα ζούμε όταν η λαμπερή ατμόσφαιρα των γιορτών έχει δώσει τη θέση της στην πεζότητα της καθημερινής ζωής. 


authoring.melodies  

 Είναι δύσκολο ή εύκολο κάθε φορά, να αποτυπώσεις με  λέξεις στο χαρτί αυτό που γυροφέρνει στο μυαλό σου; 

Είναι κάτι που γίνεται αυτόματα, μια δημιουργική διαδικασία σχεδόν εκρηκτική, που δεν μου επιτρέπει καν να σκεφτώ τις λέξεις που γράφω. Σε μια δεύτερη ανάγνωση αφαιρώ ή προσθέτω λέξεις ή και στίχους ολόκληρους καμιά φορά, χωρίς όμως να αλλάζω το νόημα και την αρχική δομή του ποιήματος.


 bookfriends2020 Θεωρείτε ότι η ποίηση έχει χώρο στην σύγχρονη πραγματικότητα με αυτούςτους γρήγορους ρυθμούς και το κυνήγι της ευκολίας;

Η ποίηση είναι μια ανάσα. Μια αφορμή για περισυλλογή ή για αφύπνιση, επομένως όσο γρήγοροι κι αν είναι οι ρυθμοί της ζωής είναι μια μικρή παύση που έχουμε ανάγκη. Μάλιστα, ακριβώς εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών και του κυνηγιού της ευκολίας στο οποίο αναφέρεστε, την χρειαζόμαστε  ακόμα περισσότερο για να μας υπενθυμίζει τα σπουδαία, την ομορφιά, γιατί αξίζει να ζει κανείς σ’ αυτόν τον κόσμο.   


nonouka_books_lover          

 Θα γράφατε ποτέ κάτι άλλο εκτός από ποίηση; 

Ηδη γράφω και πεζά.  


iliadamichailidi         

  Υπάρχει κάποιος χώρος που διαλέγετε για να γράψετε;

Τις περισσότερες φορές γράφω στο σπίτι, στο γραφείο μου, αλλά ένα ποίημα στην αρχική του μορφή, μια ιδέα ή κάποιες σκέψεις μπορώ να τα γράψω οπουδήποτε. Πάντοτε έχω μαζί μου ένα μικρό σημειωματάριο ή το κινητό μου.  


Insaablereadings         

  Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία γραψίματος μιας συλλογής; 

Εξαρτάται από τον αριθμό των ποιημάτων που θέλει να συμπεριλάβει κανείς στη συλλογή. Προσωπικά, χρειάζομαι περίπου έναν χρόνο, να γράψω, να επιλέξω τα ποιήματα που προτίθεμαι να δημοσιεύσω, να τα ομαδοποιήσω, κατά κάποιον τρόπο, και να τα επεξεργαστώ ξανά σε μια τελική μορφή.










Γνωρίστε τον συγγραφέα  Αλεξία Καλογεροπούλου



 

H Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Master) στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και την Ανθρώπινη Επικοινωνία.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στην ψηφιακή ΕΡΤ. Το 2014 δημιούργησε τον ιστότοπο για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες BookSitting.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Είσαι το Κάρμα μου» (Allegro / Εμπειρία Εκδοτική) και την ποιητική συλλογή «Λέξεις στην άμμο» (εκδ. 24γράμματα). Διηγήματα και ποιήματά της έχουν βραβευτεί, έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.


Social Media Links: | 24grammata  |  Facebook  | Instagram  |  Twitter  |  Goodreads | Blog



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις