Book tour & a Giveaway: Φεγγαροφύλακες

 Book tour & a Giveaway: Φεγγαροφύλακες 






Τίτλος:  Φεγγαροφύλακες 

Συγγραφέας:  Γεωργία Καλαμαρά 

Κατηγορία: Μυθιστόρημα 

Εκδόσεις Γράφημα 

Εκδόθηκε: 2020 - 435  σελίδες


Πριν χίλια φεγγαροέτη, ένα λάθος κόστισε την ισορροπία στη Σελούρια γη. Οι δύο φεγγαροφύλακες, Λουνέρ και Ρενούλ, πασχίζουν έκτοτε για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως ο δαίμονας Ουλξ παρεμβαίνει διαρκώς και όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. Αρκετούς φεγγαροαιώνες αργότερα οι φεγγαροφύλακες ορίζουν νέο σχέδιο που όμως απαιτεί αίμα, θυσίες και θάνατο. 

Πόσο θερμή είναι η Πίστη των ανθρώπων στη Σελούρια γη;

Η αγάπη είναι αρκετή για να υπερκεραστούν τα εμπόδια στην ένωση δύο διαφορετικών ανθρώπων;

Ποια αλήθεια κρύβουν τελικά οι φεγγαροφύλακες;

Ένας εκλεκτός. Πλάσματα υπεράνθρωπα με ασημόμαυρα μάτια και εβένινα μαλλιά. Ένα Ασημένιο δέντρο. Ένα Ασημόμαυρο δέντρο. Πανθήριπποι, σέραγκον, πουλιά της λησμονιάς, λυκοθεριά… Μια χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο. Πώς δρουν οι φεγγαροφύλακες και πόσο επηρεάζουν τη θεϊκή τους φύση οι αποφάσεις τους;



Links: grafima | goodreads |.politeianet | .xronos

 








Διαγωνισμός



Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την  συγγραφέα  Γεωργία Καλαμαρά @Da_Fi_Xr ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @b00k_lab

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Φεγγαροφύλακες και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 26/10/2020.







Συνέντευξη με τη συγγραφέα



emilysbookland

Τι σας βοήθησε να εμπνευστείτε το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου;

Οι «Φεγγαροφύλακες» είναι η συνέχεια μιας νουβέλας που είχα γράψει το 2016, όπου βραβεύτηκε μεν αλλά εντέλει δεν εκδόθηκε. Ήθελα λοιπόν να την εξελίξω, να μάθω κι εγώ η ίδια τι κατάσταση επικρατούσε στην κοιλάδα Μπράλια, εκεί όπου διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, και πώς θα δρούσαν οι Φεγγαροφύλακες σε μια επικείμενη ανισορροπία εκατό χρόνια αργότερα.   
 
alexandra_nms

Έχετε κάποιο playlist με τραγούδια για να ακούτε την ώρα που γράφετε ή προτιμάτε την χάρη της ησυχίας;

Γενικά προσαρμόζω τη μουσική που ακούω ανάλογα με το είδος αλλά και τη σκηνή που γράφω. Στους «Φεγγαροφύλακες» διάλεξα επική μουσική ώστε να μπω στο κλίμα και να αποδώσω καλύτερα τις σκηνές, τα συναισθήματα και τις περιγραφές.
ikaria_books_and_chocolate
Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας εμπνέει να καθίσετε και να γράψετε;
Γενικά μου αρέσει να γράφω στο γραφείο του σπιτιού μου. Περιτριγυρισμένη από βιβλία, σε ένα πιο ήρεμο γενικά περιβάλλον, μπορώ να αφιερωθώ εξ ολοκλήρου στο γραπτό μου και για πολλές ώρες αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. 

thematofylakes
Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν κρατήσατε στα χέρια σας το βιβλίο;

Απίστευτη συγκίνηση και χαρά. Είναι συναισθήματα που δεν νομίζω ότι θα τα αντικαταστήσουν άλλα, όσα βιβλία κι αν καταφέρω να εκδώσω. 

iliadamichailidi
Ποια η πηγή έμπνευσης σας?

Τα πάντα! Οτιδήποτε μου κάνει κλικ. Μπορεί να είναι κάτι που θα δω ενώ οδηγώ, μια σκέψη, μια ατάκα από τα χείλη των παιδιών μου, ένα όνειρο, ένα συναίσθημα, μια ζωγραφιά. Χιλιάδες πράγματα, τα οποία θα μου μιλήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τότε χαμογελάω και σπεύδω να κρατήσω σημειώσεις, αλλιώς γλιστράνε και φεύγουν οι ιδέες, και δυστυχώς δεν ξαναγυρίζουν. Όχι όπως ήρθαν τουλάχιστον.   

pinkALibre
Γιατί επιλέξατε το φεγγάρι ως κεντρικό θέμα του βιβλίου σας; 

Με γοητεύει το φεγγάρι. Θυμάμαι πως το κοιτούσα και η ιδέα να κατοικεί ένας θεός εκεί με συνεπήρε αυτοστιγμεί. Μάλιστα αμέσως μετά αναρωτήθηκα τι θα γινόταν αν κάποιος άγαρμπος τοξοβόλος το πλήγωνε και τι συνέπειες θα είχε αυτό στη γη. 

b00k_lab
Πόσο καιρό σας πήρε για να γράψετε το βιβλίο;

Περίπου δύο χρόνια. Κι αυτό διότι στην αρχή το έγραψα μεν σε λίγους μήνες, αλλά διορθώνοντάς το ανακάλυπτα πως μου έλειπαν τεχνικές και μυστικά που αγνοούσα. Συνεπώς παρακολούθησα δύο κύκλους σεμιναρίων πάνω στη λογοτεχνία του φανταστικού και ύστερα, λίγο λίγο, όσο μου επέτρεπαν οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, κατόρθωσα να το φέρω στη σημερινή του μορφή. Με δυσκόλεψε αρκετά ομολογουμένως, διότι οποιαδήποτε απόκλιση από την κοσμοπλασία, θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Έτσι, όταν ολοκληρώθηκε και πέρασε στα χέρια των beta readers, αποφορτίστηκα γράφοντας ένα σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ που μάλιστα τελείωσα σε μόλις τέσσερις μήνες.  


vivliofagos
Παρατήρησα από την περιγραφή της ιστορίας σου ότι το όνομα των φεγγαροφυλάκων είναι το ίδιο αλλά ανάποδα, αν δεν αποκαλύπτεται κάτι σημαντικό από την πλοκή σου, μπορείς να πεις γιατί;

Οι Φεγγαροφύλακες είναι δίδυμα αδέρφια και μάλιστα ο Ασημένιος θεός για τους ανθρώπους. Τι καλύτερο λοιπόν, αφού ο ένας συμπληρώνει τον άλλο –είναι το φως και η σκιά του Φεγγαριού–, να μην έχουν παρεμφερή ονόματα; Εν προκειμένω το ίδιο όνομα αλλά ανάποδα.   

social_lurking
Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τί σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού;

Ένα στοίχημα με τον εαυτό μου ήταν το έναυσμα, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Ναι μεν έγραφα ιστορίες τρόμου, ακόμη και πιο ρομαντικές ή κοινωνικές, αλλά μπορούσα να ανταποκριθώ εξίσου καλά και στη λογοτεχνία του φανταστικού; Στην αρχή το πήρα εγωιστικά, αλλά δεν λειτούργησε. Πίεζα το μυαλό μου να κατεβάσει ιδέες , οι οποίες όμως ήταν «νερουλές», «άνευρες», δεν με ικανοποιούσαν. Και στενοχωριόμουν. Ώσπου είδα ένα όνειρο κι όλα άλλαξαν. Είχα πλέον την πλοκή, ήξερα περίπου πώς θα κινηθώ και απλώς αφέθηκα στα χέρια των ηρώων. 
Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι ένας άδειος καμβάς που μπορείς να τον γεμίσεις με τα χρώματα και τα σχήματα της επιλογής σου. Είναι ένας έρημος τόπος που μπορείς να χτίσεις τον δικό σου πολιτισμό, τα δικά σου ήθη κι έθιμα. Και είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση αλλά και απόλαυση! 

ta_vivlia_tis_nonis
Θα γράφατε ποτέ παραμύθι ;

Οι «Φεγγαροφύλακες» είναι ήδη παραμύθι. Ένα παραμύθι για μεγάλους, έτσι το θεωρώ. Ωστόσο παραμύθι για μικρά παιδιά δεν νομίζω ότι μπορώ να γράψω, ειλικρινά. Βέβαια δεν το έχω προσπαθήσει. 

insatiable readings
Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο. Πως προέκυψαν οι Φεγγαροφύλακες, σε ποια στιγμή της ζωής σας και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φτάσει στην έκδοση;

Οι «Φεγγαροφύλακες» είναι ένα βιβλίο που περιέχει μέσα αξίες όπως η πίστη, η φιλία και η αγάπη, σε όλες τις μορφές της. Έχει όμως και το μίσος, την εκδίκηση, τη βία, τον φθόνο. 
Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο προέκυψε μετά τη συγγραφή της νουβέλας «Η στίλβη του φεγγαριού» που κέρδισε τη 2η θέση στην κατηγορία νουβελέτα φαντασίας το 2016. Θέλοντας λοιπόν να δω τι γινόταν στη Σελούρια γη εκατό χρόνια αργότερα, εκατό φεγγαροέτη αργότερα πιο σωστά, εμπνεύστηκα τους «Φεγγαροφύλακες». Και μάλιστα προσπάθησα να περιλαμβάνει και κομμάτια της νουβελέτας, ώστε οι αναγνώστες να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα τόσο για το παρελθόν όσο και για το παρόν.
Η λογοτεχνία του φανταστικού γενικά είναι ένα δύσκολο κι απαιτητικό είδος, με ομολογουμένως μικρό κοινό, και γι’ αυτό τον λόγο ελάχιστοι εκδοτικοί εκδίδουν τέτοια έργα. Προσωπικά είχα αφήσει τους «Φεγγαροφύλακες» στην άκρη κι έγραφα ψυχολογικά θρίλερ. Ωστόσο οι συγκυρίες θέλησαν τελικά να κάνω το συγγραφικό μου ντεμπούτο με αυτό το έργο. Μέχρι να φτάσει στην έκδοση, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων για τα σεμινάρια πάνω στη λογοτεχνία του φανταστικού, των διορθώσεων και της δημιουργικής του επιμέλειας, χρειάστηκαν δύο χρόνια.   


Γνωρίστε τον συγγραφέα Γεωργία Κα
λαμαρά 



Η Γεωργία Καλαμαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλεία. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών. Κατοικεί στην Αθήνα από το 2000. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ψηφιακές Επικοινωνίες και τα Δίκτυα. Εργάζεται σε ειδησεογραφικό σάιτ ως διορθώτρια-επιμελήτρια άρθρων, ωστόσο ασχολείται και με τη διόρθωση κι επιμέλεια κειμένων. Πάρα πολλά διηγήματά της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κυκλοφορούν σε ανθολογίες από ποικίλες εκδόσεις, ενώ κάποια άλλα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες (δημοκρατία, Η ΓΝΩΜΗ). Έχει συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο τοβιβλίο.net του 2018 και του 2019, ενώ τα περιοδικά Λογοτεχνικό Δελτίο της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης και ΚΕΦΑΛΟΣ φιλοξενούν διήγημα και διήγημα μαζί με άρθρο λογοτεχνικού περιεχομένου αντίστοιχα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για μυθιστόρημα και διήγημα, σεμινάρια για τη λογοτεχνία του φανταστικού, καθώς επίσης και σεμινάριο διόρθωσης κι επιμέλειας κειμένων. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί η ανθολογία «Βρόχος» όπου περιέχεται η συγγραφική της συνεργασία με τον συγγραφέα Γιώργο Δάμτσιο. Οι «Φεγγαροφύλακες» (εκδόσεις Γράφημα) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα επικής φαντασίας. Το εν λόγω μυθιστόρημα ενέπνευσε τους Silent Vortex (ελληνική μέταλ μπάντα) οι οποίοι συνέθεσαν κομμάτι με τίτλο «Moonkeepers» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ σε λίγους μήνες. 




Social Media Links: goodreads | instagram | facebook |  







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις