Book tour & a Giveaway: Ο Πέμπτος Ιερός Πόλεμος ( Η συνάντηση των Αετών)

 Book tour & a Giveaway: Ο Πέμπτος Ιερός Πόλεμος ( Η συνάντηση των Αετών)






Τίτλος:  Ο Πέμπτος Ιερός Πόλεμος ( Η συνάντηση των Αετών)

Συγγραφέας:  Κωνσταντίνος Πέττας

Κατηγορία: Μυθιστόρημα Μυστηρίου

Εκδόσεις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή 

Εκδόθηκε: 2020 - 344 σελίδες


Λίγο πριν φύγει για την πρωτεύουσα, προκειµένου να ζήσει τη φοιτητική του ζωή, το µυαλό του Μάρκου Αΐτη τριβελίζει µια δολοφονία που συνέβη λίγους µήνες πριν στη Βεργίνα, κατά τη διάρκεια µιας πενθήµερης εκδροµής. Στα χέρια του κρατά ένα χρυσό κειµήλιο που του εµπιστεύθηκε ο άνδρας που δολοφονήθηκε. Όταν φθάνει στην Αθήνα, µε συνωµοσία της µοίρας –ίσως– συναντά τον αδερφό εκείνου του ανθρώπου, το πρόσωπο του οποίου στοιχειώνει ακόµη τη σκέψη του.

Την ίδια στιγµή, η ελληνική και η διεθνής κοινότητα κλυδωνίζονται από µια σειρά επιθέσεων σε χώρους πολιτιστικής κληρονοµιάς.

Ο νεαρός φοιτητής, χωρίς να το γνωρίζει, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός µεγαλοδικηγόρου, στη συνείδηση του οποίου µαίνεται η µάχη του καλού και του κακού. Εν τέλει µπλέκεται στα βρόχια µιας αδυσώπητης παγκόσµιας οργάνωσης.

Η έρευνα για το χρυσό αντικείµενο τον οδηγεί σε έναν ιερό χώρο που καθόρισε την ανθρώπινη ιστορία. Εκεί θα συναντηθεί µε τους διώκτες του. Υπέρλογες φύσεις, ηθική και ανηθικότητα, θα συναντηθούν για να δώσουν µια µάχη εναντίον του αφανισµού.

Στηρίγµατά του στο πολυδαίδαλο ταξίδι του, ο ξάδερφός του Πέτρος και µια κοπέλα, που στο σκοτάδι το αγλάισµά της µοιάζει µε εκείνο ενός λευκάνθεµου.

Ένα µυθιστόρηµα που επιδιώκει να καταδείξει τα δυσδιάκριτα όρια µεταξύ (παρά)λογου και λογικού, τα επικίνδυνα µονοπάτια του ασίγαστου πόθου για εξουσία, µα και την ανθρώπινη δύναµη που διώχνει απ’ τα αλώνια της το σκοτάδι.

Όλα αυτά στη σκιά µιας απόκοσµης φύσης…




Links: Πρότυπες εκδόσεις Πηγή  | goodreads | politeianet |  Βιβλιοπωλείο Στίγκα  |  Πρωτοπορία  |  Ιανός  |  Biblionet  |

 








Διαγωνισμός



Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα  Κωνσταντίνος Πέττας @pettas_kon ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @social_lurking

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ο Πέμπτος Ιερός Πόλεμος ( Η συνάντηση των Αετών)” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 17/10/2020.







Συνέντευξη με τον συγγραφέα


emilysbookland

Υπήρξαν συγγραφείς των οποίων το έργο και οι ιδέες σε επηρέασαν στην δημιουργία αυτού του μυθιστορήματος;

Έχω επηρεαστεί αρκετά από τον Dan Brown, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πολύ αγαπημένους μου συγγραφείς. Συνδυάζει στα μυθιστορήματά του ιστορικά γεγονότα και σασπένς με έναν τρόπο πραγματικά αριστοτεχνικό. Φυσικά είναι δύσκολο να φθάσει κανείς τον τρόπο γραφής του



@alexandra_mms

Πόσο καιρό διήρκεσε η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου; Υπήρξε κάποια χρονική περίοδος που να είχατε writer's block;

Η συγγραφή διήρκεσε ένα χρόνο, με μία παύση περίπου τριών μηνών. Οι δικές μου διορθώσεις έγιναν μέσα δύο μήνες, πριν παραδοθεί το τελικό κείμενο. Ομολογουμένως δεν αντιμετώπισα κάποιο συγγραφικό αδιέξοδο στο συγκεκριμένο, πρώτο βιβλίο, μιας και υπήρχε ολοκληρωμένο προσχέδιο και ενδελεχής προηγούμενη μελέτη.




ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας αρέσει ή σας

εμπνέει να καθίσετε για να γράψετε;

 

Βεβαίως. Έχω δύο αγαπημένα σημεία. Τους χειμερινούς μήνες στο γραφείο του σπιτιού μου, κοιτάζοντας το βουνό του Υμηττού και το καλοκαίρι στο κιόσκι του χωριού μου, στη Φήκη Τρικάλων.




Aggelina papathanasiou

Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να γεννηθεί  "Ο πέμπτος ιερός πόλεμος";

 Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε αναμφισβήτητα η επίσκεψή μου στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Είναι αδύνατο να μην επηρεαστείς απ’ τη μαγεία τους και να μη θελήσεις να αφηγηθείς μια ιστορία...




social_lurking

Καθώς το βιβλίο σας είναι μυστηρίου, ποιοι συγγραφείς μυστηρίου πιστεύετε ότι σας επηρέασαν και ποιον θεωρείτε τον αγαπημένο σας;

Ο Dan Brown, ο Steven King και ο Philip Kerr -αν και ο τελευταίος συγκαταλέγεται, κατά βάση, στους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Φυσικά, κορυφαίο στο είδος του, και προσωπικό αγαπημένο, θεωρώ τον Dan Brown.




pinkALibre

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα που θέλατε να περάσετε μέσα από το βιβλίο σας;


Γενικά δεν μου αρέσει ο όρος ηθικό δίδαγμα διότι προϋποθέτει την ύπαρξη αυθεντίας. Εγώ, φυσικά, δεν είμαι τίποτα τέτοιο. Θα προτιμούσα, λοιπόν, να θεωρήσω ως μήνυμα που ενδέχεται να μεταδώσει το βιβλίο, την αγάπη για τον πολιτισμό -οποιουδήποτε λαού- και την αισθητική απόλαυση φύσης, ανθρώπων και ανθρώπινης ιστορίας.  



thinkpinkcarrieon

Τι ρόλο κατέχει η συγγραφή στη ζωή σας;


Πρωτεύοντα, απλά.



iliadamichailidi

Είναι η πρώτη σας συγγραφική δουλειά?


Είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα και πεζογράφημα. Έχουν προηγηθεί κάποια ποιήματά μου που έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές συλλογές διαγωνισμών. Ευελπιστώ να υπάρξουν κι άλλες...





vivliofagos

Από την περιγραφή του βιβλίου ξεχώρισα την φράση "Ένα µυθιστόρηµα που επιδιώκει να καταδείξει τα δυσδιάκριτα όρια µεταξύ (παρά)λογου και λογικού" θα θέλατε να μας πείτε κάτι από το βιβλίο σας σχετικό με την φράση αυτή;


Στο ένατο κεφάλαιο του μυθιστορήματος, υπάρχει ο εσωτερικός μονόλογος, η σκιαμαχία αν θέλετε, του αιμοσταγούς μεγαλοδικηγόρου Έρικ. Στοχάζεται ακριβώς στη βάση παράλογου- λογικού. Ακόμη μερικές μεταφυσικές παρουσίες, σε επόμενα κεφάλαια, επιτείνουν το ερώτημα αυτό. Ό,τι άλλο πω θα είναι σποιλερ.


tavivliatisnonis

Διαβάζετε κλασικούς ;


Ναι, και λόγω των σπουδών μου, κατά βάση έλληνες κλασικούς. Θεωρώ κορυφαίους τον Παπαδιαμάντη, τον Θεοτόκη και τον Βενέζη. Από ξένους, μεταξύ μιας πλειάδας, θαυμάζω τον Τσέχωφ και τον Χέμινγουεϊ.  



insatiable readings

Η ανάγκη του ανθρώπου να κατακτήσει και να αποκτήσει τον έλεγχο του Μαντείου των Δελφών επανέρχεται, μετά από αιώνες, μέσα από την ιστορία σας. Τι διαφορετικό έχει ο νέος Ιερός Πόλεμος από τους προηγούμενους;


Γιατί ο ιερός πόλεμος συντελείται σήμερα κατά τρόπο αόρατο. Φυσικά, μιλάω αλληγορικά, δεν είμαι φαν των θεωριών συνωμοσίας. Συμβολικά, ο έλεγχος του μαντείου σημαίνει έλεγχο του πολιτισμού, καπήλευση του.  




book_lab

Γιατί επιλέξατε να βάλετε έναν φοιτητή για πρωταγωνιστή;


Ίσως να θεωρείται alter ego μου. Γενικά, βέβαια, η ομοιότητα πρωταγωνιστή και συγγραφέα είναι καλό να αποφεύγεται στη λογοτεχνία, ή έστω να υπάρχει σαφής διάκριση. Θεωρώ ότι διαφοροποιείται αρκετά. Σίγουρα ήθελα, όμως, ο πρωταγωνιστής να είναι νέος σε ηλικία.




Γνωρίστε τον συγγραφέα   Κωνσταντίνο Πέττα



Ο Κωνσταντίνος Πέττας γεννήθηκε στην πόλη των Τρικάλων το Νοέµβρη του 1999. Από το 2017 και έπειτα ζει στην Αθήνα, όπου σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή, στο τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Περνά τις περισσότερες µέρες από τα καλοκαίρια του στη Φήκη Τρικάλων, που είναι το χωριό της µητέρας του. Εµπνέεται ιδιαίτερα από τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Από µικρός ασχολήθηκε µε την ποίηση, έχοντας συµµετάσχει και διακριθεί σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισµούς, ενώ έχει παρακολουθήσει σεµινάρια σκηνοθεσίας και σεναρίου.

Η συγγραφή συνιστά, πλέον, αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωής του και το βιβλίο «Ο πέµπτος ιερός πόλεµος» είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα.



Social Media Links: goodreads | instagram  | facebook |  







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις