Book & Review tour & a Giveaway: Οι Αναμνήσεις της Ειμαρμένης Μιχάλης Ναυπλιώτης

 Book & Review tour & a Giveaway:



Τίτλος:  Οι Αναμνήσεις της Ειμαρμένης 

Συγγραφέας: Μιχάλης Ναυπλιώτης

Κατηγορία:Μυθιστόρημα 

Εκδόσεις Διάπλαση

Εκδόθηκε: 2019 - 504 σελίδες


«Στο βιβλίο αυτό δεν θα διαβάσετε προσωπικές µου απόψεις για τα γεγονότα του 2127. Παραθέτω αναλλοίωτο πρωτογενές υλικό προερχόµενο από επιλεγµένες καταγραφές µου, µε χρονολογική σειρά. Κάποιες αρχικές καταγραφές θα σας φέρουν σε επαφή µε την κρυφή τεχνολογία που απολάµβαναν µόνο οι εκλεκτοί. Σταδιακά, βέβαια, οι καταγραφές επικεντρώνονται αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές, στα µοιραία πρόσωπα που έπαιξαν σηµαντικό ρόλο στις δραµατικές εξελίξεις εκείνης της χρονιάς. Συν τοις άλλοις, θα βρείτε διάσπαρτες καταγραφές µε κρατικά µυστικά που οφείλαµε να δώσουµε στη δηµοσιότητα, καθώς και διαλόγους που φωτίζουν έναν κόσµο που κατέρρευσε. Οι εν λόγω πληροφορίες εύχοµαι να σας φανούν χρήσιµες και να σας βοηθήσουν να λάβετε τις ενδεδειγµένες αποφάσεις στους δύσκολους καιρούς που έπονται. Και αυτό γιατί, όπως έλεγε και ο Ηγεµόνας, το πρόβληµα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ πολιτικό, οργανωτικό ή ιδεολογικό, αλλά βαθύτατα υπαρξιστικό.


Ονοµάζοµαι Κένεθ Μακγκρέγκορ και ήµουν µέχρι πρότινος υπουργός Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα του 2127. Αυτό είναι το βιβλίο µου.»


Μια φανταστική ιστορία για ένα μέλλον που θα μπορούσε να είναι η κοντινή μας πραγματικότητα, ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη γραφή και εξαιρετική πλοκή, ενορχηστρωμένο με εκπληκτική μαεστρία. Τα σχέδια του Στέφανου Σαργιώτη και τα αντικείμενα που «συλλέγονται» και στη συνέχεια «καταναλώνονται» δημιουργούν μια αίσθηση video game που εντείνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τη συνέχεια και την κορύφωση της αφήγησης.




Links: diaplasibooks | goodreads  |   politeianet  |  public







Διαγωνισμός




Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα  Μιχάλης Ναυπλιώτης @michaelnafpliotis

 ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @iliadamichailidi

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “”Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 22/09/2020.




Συνέντευξη με τον συγγραφέα


book_observatory_


Πόσο κοντινό θεωρείτε το βιβλίο σας στη σημερινή πραγματικότητα και από ποια άποψη; 

Θεωρώ πως είναι αρκετά κοντά. Επιστημονική «φαντασία» δεν υφίσταται πλέον γιατί απλούστατα συμβαίνει εδώ και τώρα. Όταν η τεχνολογία είναι σε θέση να μετατρέψει τη φαντασία σε πραγματικότητα, όλα είναι οικεία και απατηλά ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ πραγματικού και εικονικού, βρισκόμαστε ήδη σε έναν υβριδικό κόσμο.  


silverchildsbooks


Πιστεύετε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση όπως είναι σήμερα πορεύεται προς την κατεύθυνση που περιγράφετε στο βιβλίο σας;

Η άνοδος του ανορθολογισμού στις μέρες μας ενισχύει τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, το καύσιμο της μηχανής των αυταρχικών καθεστώτων. Τέτοιες εξουσίες αναδύονται και σήμερα σε διάφορα σημεία του πλανήτη με ποικίλες ιδεολογικές επενδύσεις.  

iliadamichailidi


Ποια η γνώμη σας για την κατηγορία επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα?

Σε μια μικρή «αγορά», όπως η ελληνική, παρατηρείται δυσκολία και απροθυμία για έκδοση εξειδικευμένων ειδών λογοτεχνίας με περιορισμένο εμπορικό ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά κείμενα-διαμάντια και ομάδες ανθρώπων που κρατούν τη φλόγα αναμμένη, όπως η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας.  

ikaria_books_and_chocolate


Ποιοι συγγραφείς πιστεύετε πως σας έχουν εμπνεύσει ή/και επηρεάσει;

Έχω επηρεαστεί περισσότερο από κείμενα επιστημόνων (όπως ο  Kip Thorne), φιλοσόφων (όπως ο Simon Blackburn) και σεναριογράφων κόμικς (όπως ο Jonathan Hickman). Γοητεύομαι από τον υπαρξισμό του Jean-Paul Sartre.


books_and_roses_, 


Κατά πόσο πιστεύετε πως το σκηνικό που έχετε δημιουργήσει στο βιβλίο σας απέχει από τη δική μας πραγματικότητα και πόσο εύκολο ή δύσκολο θεωρείτε πως είναι να οδηγηθούμε σε μία τέτοια κατάσταση;

Έχουμε μπροστά μας ένα στοίχημα ουτοπίας-δυστοπίας. Η επιστημονική επανάσταση, από την Αναγέννηση και μετά, είχε σαν κύριο στόχο να γκρεμίσει μύθους αντικαθιστώντας τους με γεγονότα. Σήμερα, με την αλματώδη ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, έχουμε μπει στον πειρασμό να αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού, να αναπλάσουμε τα γεγονότα ώστε να μοιάζουν στους αγαπημένους μας μύθους. Πρόκειται για σημείο καμπής που μπορεί να μας οδηγήσει πολύ ψηλά ή στον αφανισμό, από εμάς εξαρτάται, απλά επισημαίνω τους κινδύνους.  

social_lurking/


Ποιον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας θαυμάζετε περισσότερο και γιατί;

Είμαι οπαδός της λεγόμενης «σκληρής» επιστημονικής φαντασίας που δίνει έμφαση στην επιστημονική τεκμηρίωση και αναδεικνύει τις θετικές επιστήμες. Κορυφαίος όλων, κατά τη γνώμη μου, ήταν ο Άρθουρ Κλαρκ.

pinkALibre


Τι είναι αυτό που πυροδότησε την δημιουργία αυτού του σύμπαντος μέσα σας; 

Η ανάγκη μου να τακτοποιήσω σκόρπιες σκέψεις και φόβους. Η υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να το δοκιμάσω.

emilysbookland


Τα γεγονότα που εμπεριέχονται στο βιβλίο προέρχονται καθαρά από τη φαντασία σας ή βασίζονται εν μέρει σε πραγματικές ή πιθανώς μελλοντικές καταστάσεις (δεδομένου πως αυτές έχουν προοικονομηθεί στις μέρες μας);  

Έχετε απόλυτο δίκιο, πολλές καταστάσεις έχουν προοικονομηθεί, το μέλλον δεν το οραματίζεται πλέον η λογοτεχνία του φανταστικού αλλά το σχεδιάζουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Υπό αυτή την έννοια το τελικό κείμενο είναι περισσότερο αποτέλεσμα έρευνας παρά φαντασίας. 

lefkisboks


Πως νιώσατε όταν εκδόθηκε το βιβλίο σας;

Είναι αυτή η μαγική μικρή στιγμή που μια δυνατότητα μεταμορφώνεται σε πραγματικότητα. 

z.i.z.e.t


Η χρονολογία στην οποία αναφέρονται τα γεγονότα είναι τυχαία επιλογή ή συμβολίζει κάτι;

Τα γεγονότα τοποθετούνται στις αρχές του 22ου αιώνα. Το 2127 επιλέχθηκε σκόπιμα, ως η επέτειος των 200 χρόνων από το 5ο Συνέδριο Σολβέ, της σημαντικότερης συνάντησης επιστημόνων όλων των εποχών, με τη μυθική τιτανομαχία Μπορ-Αϊνστάιν.  Όλοι σίγουρα θα έχετε δει κάπου την αναμνηστική φωτογραφία αυτής της ιστορικής συνάντησης.


Bookworms _worldwide 


Τα γεγονότα του βιβλίου είναι κομμάτι του πως φαντάζεστε το μακρινό μας μέλλον; 

Δεν έχει να κάνει τόσο με το τι φαντάζομαι αλλά με το τι φοβάμαι. Ο δρόμος προς την κόλαση, που είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, είναι πάντα ένα ορατό ενδεχόμενο. Πόσο μάλλον στις μέρες μας, όπου η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας μάς καθιστά αδύναμους να την κατανοήσουμε και να αξιολογήσουμε τις συνέπειες.

Nonouka_books_lover 


Γιατί γράψατε βιβλίο επιστημονικής φαντασίας και όχι κάτι άλλο ?


Νομίζω, δεν θα μπορούσα να γράψω τίποτε άλλο, με εξαίρεση, ίσως, σενάριο για κόμικ.

Insatiable Readings


Πείτε μας λίγα λόγια για τους ήρωες και την ιστορία που θα συναντήσουμε στο βιβλίο.

Θα συναντήσετε έναν ψυχοπαθή βιολόγο-γενετιστή, μία πρώην διευθύντρια του CERN, έναν ματαιόδοξο μηχανικό τεχνητής νοημοσύνης και το δημιούργημά του, έναν απογοητευμένο αστροφυσικό, ένα πεντάχρονο αγόρι με τον υψηλότερο δείκτη IQ στον πλανήτη, τον Υπουργό Πληροφοριών και την κόρη του, τον Ηγεμόνα της Ευρώπης και τον γιο του, καθώς επίσης και μια χούφτα «τρομοκράτες» με επικεφαλής την κεντρική ηρωίδα του βιβλίου. Όλοι κινούνται παράλληλα σύμφωνα με τα δικά τους σχέδια και προτεραιότητες, μοιραία όμως θα συναντηθούν και θα συγκρουστούν.   





Γνωρίστε τον συγγραφέα  Μιχάλης Ναυπλιώτης


Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης γεννήθηκε το 1971 στο Μοσχάτο. Έχει σπουδάσει Φυσική και κατέχει µεταπτυχιακούς τίτλους στη Φιλοσοφία, το Περιβάλλον και τη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων. Το 1999 ίδρυσε ένα από τα πρώτα e-shops στην Ελλάδα και το 2003 εταιρεία Game Development, µε διεθνή παρουσία, η οποία απέσπασε πολλά βραβεία καινοτοµίας. Ο ίδιος έχει τιµηθεί ως «Νέος Επιχειρηµατίας της χρονιάς» στα βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηµατικότητας. ∆ραστηριοποιείται εθελοντικά ως µέντορας σε θερµοκοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε πανεπιστήµια, συντάκτης περιοδικού και εκπαιδευτής σε ιδιωτικά σχολεία και στο ΕΚΔΔ. Είναι παντρεµένος και έχει δύο κόρες.




Social Media: goodreads | facebook  |  instagram 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις