Book & Review tour & a Giveaway: “O Kήπος με τους Υάκινθους” της Εύης Φρυγανά

Book & Review tour & a Giveaway: “O Kήπος με τους Υάκινθους”                        της Εύης Φρυγανά 



Τίτλος: O Kήπος με τους Υάκινθους

Συγγραφέας: Εύη Φρυγανά

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εκδόσεις: Χάρτινη πόλη

Εκδόθηκε: 2020 - 556 σελίδες


Οι υάκινθοι που θέλησε να φυτέψει στον κήπο του αδελφού της η αρχιφύλακας Λόρεν Γουότερστον έγιναν η αιτία να ανακαλύψει το πτώμα μιας γυναίκας που είχε εξαφανιστεί από καιρό.

  Οι υποψίες για τη δολοφονία πέφτουν στην οικογένειά της. Έτσι, της απαγορεύεται κάθε συμμετοχή στην υπόθεση.

  Τα βασικά στοιχεία από τον φάκελο του θύματος, που της παρέχει κρυφά ο επιθεωρητής Πίτερ Ρέντφορντ, την οδηγούν να χτίσει τις δικές της θεωρίες για το τι συνέβη.

  Στην προσπάθειά της να αποδείξει την αθωότητα των αγαπημένων της προσώπων, ξεκινάει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν κίνδυνο.

  Νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά και η απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός ντετέκτιβ που συμμετέχει στην υπόθεση περιπλέκουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο…

  Θα κατορθώσει η Λόρεν να εξιχνιάσει την υπόθεση, αλλά και να ξεδιαλύνει τα συναισθήματα που νιώθει για τον επιθεωρητή Ρέντφορντ;


Έγκλημα, μυστήριο και αγωνία που καθηλώνουν. Το πρώτο βιβλίο με την αρχιφύλακα Λόρεν Γουότερστον.


Links:hartinipoli  | goodreads |nakasbookhouse |




Link αγοράς: hartinipoli | nakasbookhouse  |  public  |  Πολιτεία  |  Πρωτοπορία  | 



Διαγωνισμός

(εικόνα διαγωνισμού+facebook Link)



Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Εύη Φρυγανά @evi_frigana

ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @book_observatory_ Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ο Κήπος με τους Υάκινθους” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 11/07/2020.




Συνέντευξη με τον συγγραφέα

Nonouka_books_lover

  • Από που εμπνευστήκατε την Ιστορία του βιβλίου σας ;


Η ιδέα ήρθε όταν ο αδελφός μου αποφάσισε να φτιάξει τον κήπο μου και έπεσε πάνω στο πιο φρέσκο από τα πτώματα που έχω θάψει εκεί. Άλλαξα λίγο την ιστορία λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και βουαλά: Ο Κήπος με τους Υάκινθους.

Σημείωση: τίποτα τέτοιο δεν συνέβη, η ιστορία προέκυψε από ένα όνειρο που είδα, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω να δίνω την ίδια βαρετή απάντηση. 



ikaria_books_and_chocolate

  • Ένα φανταστικό ή ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, δίνουν στο συγγραφέα την ευκαιρία να παίξει με τους κανόνες. Πιστεύετε πως η συγγραφή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος είναι πιο περιορισμένη ή πιο ελεύθερη στις μέρες μας από όσο ήταν 10 ή 100 χρόνια νωρίτερα;


Το φανταστικό σίγουρα δίνει αυτή τη δυνατότητα, από την άποψη ότι μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου κόσμο κυριολεκτικά απ’ το μηδέν. Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τα ρομαντικά μυθιστορήματα. Μπορείς να έχεις δράκους; Δεν μπορείς!

Όσον αφορά το αστυνομικό, θα έλεγα ότι -με έναν περίεργο τρόπο- ισχύουν και τα δύο. Όσο πιο πολύ εξελίσσεται η επιστήμη, τόσο περισσότερα έχεις να γράψεις και η έρευνα και, κατά συνέπεια, η εξιχνίαση του εγκλήματος μπορούν να γίνουν με πιο ευφάνταστους τρόπους (αν ο Σέρλοκ Χολμς πήγαινε ποτέ δείγματα DNA στη Σκότλαντ Γιάρντ για ανάλυση, θα τον έκαιγαν σαν μάγισσα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τώρα), παράλληλα όμως περιορίζει και τις «καλλιτεχνικές ελευθερίες», ειδικά σήμερα που η απάντηση αν κάτι που γράφτηκε ισχύει είναι μία αναζήτηση στη google μακριά. 




Think pink carrie on

  • Τι προσδοκάτε από το συγκεκριμένο βιβλίο;


Τι μπορεί να προσδοκά κανείς για ένα οποιαδήποτε βιβλίο; Να διαβαστεί, να αρέσει και ίσως να έχει και μερικές κριτικές στο Goodreads. 




Book_observatory_

  • Πόσο σύντομα μπορούμε να αναμένουμε τη δεύτερη ιστορία της αρχιφυλακος Λορεν Γουοτερστον;


Προσπαθώ να γράφω όσο περισσότερο μπορώ, η δουλεία, η ζέστη και τα κουνούπια όμως δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Ελπίζω ότι το δεύτερο βιβλίο θα ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να προλάβουμε τις διορθώσεις και την έκδοση μέχρι το Πάσχα του 2021. 





emilysbookland

  • Τι σας ώθησε να γράψετε ένα βιβλίο μυστηρίου και όχι μια πλοκή άλλου είδους;


Γι’ αυτό θα πρέπει να σας παραπέμψω στον ψυχίατρό μου. Ανέκαθεν έγραφα τις ιστορίες που μου έρχονταν σαν βιβλία μυστηρίου και πασπάλιζα λίγους φόνους από πάνω. Ο Κήπος με τους Υάκινθους θα μπορούσε πολύ εύκολα να μια ρομαντική διήγηση του πώς ο αδελφός της πρωταγωνίστριας γνώρισε, αγάπησε, παντρεύτηκε τη γυναίκα του και η ανακάλυψη του πτώματος στον κήπο τους τους άλλαξε τη ζωή. Αλλά δεν είναι. Οπότε θα επισυνάψω τα στοιχεία επικοινωνίας του γιατρού μου, που θα προσπαθήσει να σας απαντήσει το γιατί. 




Lefkisbooks 

  • Τι σας επηρέασε για να γράψετε ένα αστυνομικο βιβλίο;


Οι γείτονές μου επέμεναν να κάνουν εργασίες στο σπίτι. Τη μία διαμόρφωναν την κουζίνα, την άλλη έφτιαχναν την σκεπή. Ακούγονταν σφυριά και τρυπάνια για μήνες, μέχρι που αποφάσισα να σκοτώσω τον έναν και να παγιδεύσω τον άλλον για τον φόνο του. Ο θόρυβος σταμάτησε με το που εμφανίστηκε η αστυνομία.

Disclaimer: ό,τι διαβάσατε ισχύει κατά το ήμισυ. Οι γείτονες τη γλίτωσαν και παρά τρίχα δεν έγιναν εκείνοι τα πτώματα στον κήπο. Η ιστορία δημιουργήθηκε από ένα όνειρο που είδα και από τη μικρή εμπειρία μου θα πω ότι δεν υπάρχει πιο βαρετή απάντηση από αυτή. 




Aggelina Papathanasiou

  • Γιατί επιλέξατε η ηρωίδα σας να μην είναι Ελληνίδα;


Το όνομα «Τασούλα Γουότερστον» μου ακουγόταν κάπως περίεργο, οπότε αποφάσισα να το κάνω «Λόρεν». Στη Χαλκίδα όμως δεν έχουμε πολλές Λόρεν και αναγκάστηκα να τη στείλω στην Αγγλία. Έκανα ό,τι μπορούσα, για να βγει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό το βιβλίο.
Για να σοβαρευτώ όμως λίγο, έχω πρόβλημα με τα ελληνικά ονόματα. Μπορεί να φταίει ότι μου ακούγονται πολύ κοινά ή ότι επίσημα με λένε Παρασκευή Ευαγγελία Φρυγανά. Όταν το κάθε όνομά σου είναι χειρότερο απ’ το προηγούμενο, τα ψυχολογικά προβλήματα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. 



silverchildsbooks

  • Γιατί δεν τοποθετήσατε την ιστορία στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό;

Γιατί να μην το κάνω; Θα μπορούσε να διαδραματίζεται οπουδήποτε στον κόσμο, άσχετα που δεν ξέρω σε τι επίπεδο είναι τα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών της Ζιμπάμπουε. Εκτός αυτού είμαι ένας από τους πιο εσωστρεφείς ανθρώπους που θα γνωρίσεις, οπότε μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο να στέλνω μηνύματα σε Άγγλους αστυνομικούς μέσω ίντερνετ από το να βγω για καφέ με έναν Έλληνα, για να του κάνω ερωτήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.  



z.i.z.e.t

  • Το ενδιαφέρον για την εγκληματολογία ήταν αυτό που οδήγησε στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων ή το αντίστροφο;


Είναι γενικά ένας γελοίος φαύλος κύκλος που δεν χρησιμεύει πουθενά πέρα από το να διασκεδάσει εμένα και -ελπίζω- εσάς. Πάντα έβρισκα ενδιαφέρον στα εγκλήματα. Ίσως γιατί μεγάλωσα βλέποντας τη Συμμορία των Έντεκα στο Σταρ, ίσως γιατί κάθε μέρα μετά το σχολείο πήγαινα στα Δικαστήρια της Χαλκίδας και έκανα τα μαθήματά μου (ο πατέρας μου μπαινόβγαινε στη φυλακή). Έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση με την εγκληματολογία και, φαντάζομαι, έτσι μου ήρθε η ιδέα και για την ιστορία, χωρίς το πρώτο όμως δύσκολα θα υλοποιούνταν το δεύτερο.

Επίσης να πω ότι ο πατέρας μου δεν ήταν όντως στη φυλακή (αλλά παραδεχτείτε ότι φρικάρατε λίγο). Η θεία μου δούλευε στο Πρωτοδικείο και την περίμενα να με πάει σπίτι. 




pinkALibre Instagram

  • Ποιος είναι ο χαρακτήρας που μισησατε περισσότερο από το βιβλίο και γιατί;


Είναι περίεργο, δεν νομίζω ότι μισείς ποτέ κανέναν. Αντίθετα τους συμπαθείς όλους έστω και λίγο. Μπορεί ο χαρακτήρας να μην είναι καλός· ακόμα περισσότερο μπορεί να είναι ο «κακός» της υπόθεσης, αλλά να έχει και τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές. Για εμένα οι πιο ενδιαφέρουσες σκηνές ήταν με τον αρχιφύλακα Μπόιντ. 





b00k_lab

  • Θα υπάρξει συνέχεια του βιβλίου; Και αν ναι, θα δούμε την πρωταγωνίστρια σε καινούργιες υποθέσεις ή θα είναι συνέχεια της υπόθεσης αυτού του βιβλίου;


Η συνέχεια γράφεται όπως μιλάμε (όπως μιλάμε -και δεν μιλάμε καν- γράφεται η απάντηση της ερώτησης, αλλά αργότερα σήμερα το ίδιο θα ισχύει και για τη συνέχεια τη ιστορίας). Η Λόρεν θα επανέλθει σε ηγετικό ρόλο με νέες περιπέτειες, θα δούμε όμως (κατά πάσα πιθανότητα) και τη δίκη του δολοφόνου από το πρώτο βιβλίο, οπότε διαβάστε τον Κήπο με τους Υάκινθους όσο έχετε καιρό. Θεωρήστε τα παραπάνω ως το SPOILER ALERT σας για ό,τι περιλαμβάνει το επόμενο βιβλίο. 





Κατερίνα Τσαρτσάλη

  • Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σου αστυνομικά βιβλία;


Δεν υπάρχουν και πολλά από τα οποία μπορώ να διαλέξω. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιοθήκης μου απαρτίζεται από εγκλήματα, οι Αρχές εμπλέκονται ελάχιστα (ένα από τα πιο ντροπιαστικά πράγματα που θα μπορούσα να παραδεχτώ ποτέ, προς υπεράσπισή μου όμως πριν από κήπους και υάκινθους ελάχιστα με ενδιέφερε τι είχε να πει η αστυνομία για έναν φόνο). Στο θέμα μας όμως. Θα πω: «Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη», Agatha Christie, «Σκέψου έναν αριθμό», John Verdon, «Ένοχο Παρελθόν», Ann Cleeves. 




Insatiable Readings

        Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου και τους κεντρικούς του ήρωες.

Η Λόρεν Γουότερστον είναι αρχιφύλακας του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Ο Πίτερ Ρέντφορντ είναι το αφεντικό της.

Ο Μάρτιν Γουότερστον είναι αδελφός της Λόρεν και έχει έναν κήπο (και ένα σπίτι, αλλά δεν μας νοιάζει αυτό).

Το πτώμα βρίσκεται θαμμένο στον κήπο. Η Λόρεν το βρίσκει. Γίνεται πανικός. Δεν την αφήνουν να πάρει μέρος στην υπόθεση. Το κάνει ούτως ή άλλως. Ο Πίτερ τη βοηθάει.

Ποιος είπε ότι οι συγγραφείς δεν μπορούν να είναι σύντομοι;








Γνωρίστε τη συγγραφέα Εύη Φρυγανά



Η Εύη Φρυγανά γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Η αγάπη της για τη συγγραφή την οδήγησε τον Αύγουστο του 2013 να ιδρύσει το λογοτεχνικό μπλογκ Moonlight Tales και το ενδιαφέρον της για ό,τι σχετίζεται με τις έρευνες ανθρωποκτονιών να παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια εγκληματολογίας. 

Ξεκίνησε να γράφει από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το 2016 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα.



 Λίγα λόγια και από εμένα ¨

Είναι ένα δυναμικό βιβλίο από μία νέα συγγραφέα και από της εκδόσεις Χάρτινη πόλη που τον τελευταίο καιρό βγαίνουν πολύ ωραία βιβλία.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ καλά δομημένο , έχει ωραία γραφεί και διαβάζεται εύκολα , Το διάστημα αυτό διαβάζω αποκλειστικά αστυνομική λογοτεχνία και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικό.

Η συγγραφέας θέλω να πιστεύω ότι θα βγάλει και άλλο βιβλίο αστυνομικού περιεχομένου . Να πώ την αλήθεια το περιμένω .

Μέχρι την επόμενη φορά να προσέχετε, και να δείτε τι μπορεί να βρείτε στον κήπο σας. Εγώ παλαιότερα είχα βρει μια μπάλα  του bowling που είχε θάψει κάποιος στον κήπο του πατρικού μου.

Νόνη .  


Social Media Links: .goodreads | facebook | instagram | blog 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις