Book & Review tour & a Giveaway 7 Καταραμένες ιστορίες

Book & Review tour & a Giveaway:



Τίτλος: 7 Καταραμένες Ιστορίες 

Συγγραφέας:  Ευάγγελου Ιωσηφίδη

Κατηγορία:Νουβέλες

Εκδόσεις Ελκυστής

Εκδόθηκε: 2019 - 470 σελίδες


7 ιστορίες, 7 διαφορετικοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι οδηγούνται σε καταστάσεις που ξεπερνούν ό,τι είχαν ζήσει μέχρι τότε. Η πραγματικότητα γίνεται ένα με τη φαντασία, η αλήθεια με το ψέμα, η ευλογία με την κατάρα. Ο προορισμός άγνωστος, οι συνέπειες κρυφές και μόνος σύντροφος στο σκοτάδι ο ίδιος τους ο εαυτός.

 

Πότε ένα όνειρο μεταστοιχειώνεται σε πραγματικότητα; Πότε πάλι η πραγματικότητα γίνεται εφιάλτης; Ίσως η ζωή είναι μια αναζήτηση στην ομίχλη, με ένα αόρατο χέρι αιωρούμενο από πάνω σου, που έχει την επιλογή είτε να σε ευλογήσει είτε να σε καταραστεί. Κι όταν βρεθείς αντιμέτωπος με το παρόν και το παρελθόν σου, θέλει θάρρος για να κάνεις το επόμενο βήμα προς το μέλλον. Έχεις επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, με το βάρος των ευθυνών να κουρνιάζει στους ώμους σου. Έχεις γίνει πρωταγωνιστής σε μια καταραμένη ιστορία.


Links: elkistis.gr  |  goodreads  |  bibliotopia  |




Link αγοράς:  elkistis.grΠολιτεία  |  ΙΑΝΟΣ  | bibliotopia  |   




Διαγωνισμός

(εικόνα διαγωνισμού+facebook Link)



Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Ευάγγελο Ιωσηφίδη @vaggelisiosifidis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της 

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “7 Καταραμένες Ιστορίες” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 05/07/2020.





Συνέντευξη με τον συγγραφέα

Ερωτήσεις μίνι συνέντευξης

7 Καταραμένες Ιστορίες του Βαγγέλη Ιωσηφίδη



Nonouka_books_lover

  • Ποια ώρα της ημέρας έχετε μεγαλύτερη έμπνευση ;

 

 Το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται τα πρωινά. Όταν έχω επεξεργαστεί μια ιδέα το προηγούμενο βράδυ, η ποιότητα της συγγραφής βελτιώνεται αισθητά. Ειδικά αν έχω κοιμηθεί ικανοποιητικά, το ξημέρωμα είναι ιδανική ώρα.

 

 

karia_books_and_chocolate

  • Ο αριθμός 7 έχει διάφορες συμβολικές ερμηνείες. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επιλέξατε να αφιερώσετε 7 νουβέλες στο μυθιστόρημα σας;


Ο αριθμός 7 είναι ο βασικός πυλώνας που με οδήγησε στο να γράψω το συγκεκριμένο έργο. Επιβεβαιώνω ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, αν και προτιμώ να μην τον αποκαλύψω πριν την ώρα του! Σίγουρα πάντως, μια ωραία ρήση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, πως το 7 είναι ο ισχυρότερος αριθμός, μου είχε παρακινήσει.


books_and_roses_ 

  • Τί είναι αυτό που σας παρακινεί να γράψετε τα βιβλία σας;


Μέσα στη μέρα μου έρχονται πολλές ιδέες στο μυαλό. Από αυτές, κάποιες αξίζει να τις επεξεργαστώ και να τις τελειοποιήσω με χαρακτήρες και ανάλογη πλοκή. Όταν μια ιδέα μου μοιάζει αξιοποιήσιμη, δεν ησυχάζω μέχρι να την εκφράσω σε γραπτό κείμενο. Οι αγαπημένες μου ιδέες είναι συνήθως αντισυμβατικές, παράξενες και εναλλακτικές.

 



Book_observatory_

  • Πώς αντιλαμβάνεστε την αντιμετώπιση της μυθοπλασίας μυστηρίου από το ελληνικό κοινό; 


Διατηρώ την αισιοδοξία μου. Η νέα γενιά, αυτή που γαλουχήθηκε με μια πληθώρα σχετικών ερεθισμάτων, ωριμάζει και γίνεται το νέο αναγνωστικό και αγοραστικό κοινό. Συνεπώς, όσο περνάει ο καιρός τόσο στρώνεται το έδαφος για τη μυθοπλασία, το μυστήριο και το φανταστικό στη λογοτεχνία.

emilysbookland

  • Πώς αποφασίσατε ότι θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο;


Η απόφαση ήρθε στιγμιαία, αλλά οι βάσεις γι’ αυτήν υπήρχαν για χρόνια. Έχω διαβάσει πολύ, έχω ασχοληθεί αρκετά με τη γλώσσα, ώστε να έχω αυτοπεποίθηση στο βασικό εργαλείο του συγγραφέα και τρέφω συνεχώς τη φαντασία μου με καινούργιες ιδέες. Είχα κάνει αρκετές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια αλλά η καθοριστική στιγμή ήταν όταν διάβασα ένα άρθρο για τον θρύλο ενός πορτρέτου. 



lefkisbooks

  • Έχετε σκεφτεί το βιβλίο σας να γίνει σειρά στην τηλεόραση;;


Φυσικά! Λατρεύω την εικονοπλασία και το στήσιμο ατμόσφαιρας στα λογοτεχνικά έργα μου. Το άλλο βιβλίο μου, ο Φιλήμων, έχει ήδη πάρει τον δρόμο του για εκεί. Οι 7 Καταραμένες Ιστορίες βέβαια, ως πιο ώριμο έργο, θα ήταν όνειρο να γίνουν ταινία ή σειρά. Εύχομαι κάποια στιγμή να το πετύχω.


silverchildsbooks

  • Τι σημαίνει για σας κατάρα;


Κατάρα. Η ανεξήγητη, υπερφυσική δύναμη που ανατρέπει τα δεδομένα στη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος νιώθει ότι κάποιο χέρι, το χέρι της μοίρας ή κάποιου θεού, τον ταλαιπωρεί και δεν του επιτρέπει να βρει την ηρεμία του. Ανά περίπτωση, αυτή η αστάθεια εξαιτίας μιας κατάρας μπορεί να οδηγήσει στην απελπισία ή στη λύτρωση.



authoring.melodies

  • Σε ποιο κοινό απευθύνεται το βιβλίο σας; Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε ενδεχομένως μέσα από αυτό;


Το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από κάθε ενήλικο ή και έφηβο. Θεωρώ ότι άνθρωποι ανάμεσα στα 30 και τα 40 είναι το ιδανικό κοινό. Μέσα στο βιβλίο περνάω αρκετά μηνύματα για τη ζωή και τον θάνατο, την αισιοδοξία, την ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει την περιέργειά του και τη μαγεία της αναζήτησης.


z.i.z.e.t

  • Πώς ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τη συγγραφή;


Το ενδιαφέρον για τη συγγραφή ξεκίνησε σιωπηλά πριν πολλά χρόνια. Έχοντας διαβάσει πολλούς συγγραφείς, άτυπα δασκάλους, απέκτησα την επιθυμία αλλά και την αυτοπεποίθηση πως μπορώ να τα καταφέρω. Για να γίνω συγγραφέας, πρώτα πέρασα απ’ τον δρόμο του αναγνώστη.



social_lurking

  • Ποιες ήταν οι συγγραφικές σας επιρροές;


Όσον αφορά το θέμα του ταξιδιού και της αναζήτησης, τα παιδικά και εφηβικά μου αναγνώσματα από Ιούλιο Βερν άφησαν το στίγμα τους. Σε σχέση με τη μαγεία κυρίως ο Χάρι Πότερ και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Οι πιο πρόσφατες αναγνωστικά επιρροές μου ο Έντγκαρ Άλαν Πόε και ο Χ. Φ. Λάβκραφτ. 



Insatiable Readings

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο. Πως προέκυψαν οι 7 Καταραμένες Ιστορίες, σε ποια στιγμή της ζωής σας και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φτάσει στην έκδοση;


ΟΙ 7 Καταραμένες Ιστορίες αρχικά προορίζονταν για 7 διαφορετικά βιβλία, που επρόκειτο να γίνουν σειρά. Αργότερα αποφάσισα να μείνουν νουβέλες και να αποτελέσουν ένα ενιαίο βιβλίο. Ξεκίνησα το 2011, όταν ήμουν φοιτητής, και η συγγραφή του τελείωσε το 2018. Πέρασα από πολλά στάδια γράφοντάς το: φοιτητική ζωή, επιστροφή, στρατιωτική θητεία, εργασιακή ζωή. Φυσικά πέρασε κι από πολλά επίπεδα επιμέλειας ανάλογα με τις εμπειρίες μου και ένα μεγάλο writer’s block, το 2014-15.









Γνωρίστε τον συγγραφέα  Ευάγγελο Ιωσηφίδη



 Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής. Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες. 

Αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, απ’ την τέχνη και από την -διαδικτυακή συνήθως- έρευνα σε ανεξήγητες υποθέσεις μυστηρίου.

Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορούν τα βιβλία του «Φιλήμων, ο ερευνητής του μεταφυσικού» και «7 Καταραμένες Ιστορίες».

-Διατηρεί ιστολόγιο στο διαδίκτυο, όπου αρθρογραφεί τακτικά (www.skylosofies.blogspot.com).



Social Media Links: goodreadselkistis.gr  |  facebook  |  instagram 




 Φιλήμων ο ερευνητής

https://www.youtube.com/watch?v=jOhIXhsHFWY



Λίγα λόγια από εμένα για το συγκεκριμένο βιβλίο 


Η νουβέλες δεν είναι και από τα αγαπημένα ! Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο μου άρεσε αρκετά ! Η πρώτη ιστορία ειδικά μου θύμισε μια παλιά ελληνική ταινία που ο Χορν νομίζω πούλησε τη ζωή του στο δι@ολο για να τον κάνει νέο ! Γενικά το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κάτι σκοτεινό και μαγευτικό ! Έχει μυστήριο και ίντριγκα ! Είναι αρκετά καλό αν και λίγο τρομακτικό ! 

Μέχρι την επόμενη φορά να προσέχετε και να διαβάζεται ότι σας αρέσει 
Νόνη 














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις