Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί Sun-mi Hwang

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί 
Sun-mi Hwang
εκδόσεις Διόπτρα 


Ο Στριγγλιας είναι ένας αξιαγάπητος παππούς που μένει σε μια αγροικία με την γυναίκα του και την σκυλίτσα του η οποία μόλις είχε γέννηση τα κουταβάκια της .

Την  επόμενη μέρα όταν ο παππούς πήγε να τις δώσει λίγο φάει και να πάρει τα κουτάβια από την μαμά τους για να ξεκουραστεί και εκείνη λίγο. είδε ότι το πρώτο και το ποιο αδύναμο είχε δυστυχώς πεθάνει . Ο παππούς περίμενε να μεγαλώσουν τα κουτάβια για να μπορέσει να τα πουλήσει για να μπορεί να τα βγάλει πέρα γιατί τα οικονομικά τους ήταν πολύ δύσκολα.  Μια μέρα όμως ενώ ήταν μόνα τους για πολύ .ώρα και πείναγαν πολύ τα κοίμισαν με φαγητό και του τα έκλεψαν του στριγγλια εκτός από ένα κουτάβι που δεν έφαγε . Η μαμά και τα 2 κουτάβια είχαν κάνει φτερά τότε ο παππούς απογοητεύτηκε και αφού έδεσε την μαλλιαρουλα έφυγε .

Άστο μαλλιαρουλα πάει αυτό ήταν το πρώτο το ποιο μικρό και αδύναμο δώσε βάση στα άλλα σου κουτάβια .Ήταν η πρώτη γέννα της σκυλίτσας του και την πρόσεχε πολύ. Έτσι και έκανε η μαλλιαρουλα με πονώ καρδιάς αλλά δεν πρόλαβε να κλάψει για το μωρό της ήρθε μια κακοκαιριά και έπαθε τραγικές ζημιές η σκεπή του σπιτιού του στριγγλια. Όταν με το καλό ξημέρωσε έπρεπε να επισκιάσει το σπίτι του , δεν είχε χρήματα όμως, και έτσι φώναξε αυτόν και πούλησε τα μωρά τις μαλλιαρουλας και τα 3 έτσι η κακομοίρα όσο και να έκλαψε δεν λύγισε ο στριγκλιας γιατί εξάλλου δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς.

Ώσπου η μαλλιάρουλα έμεινε κι πάλι έγκυος από έναν καφετί σκύλο . Ο στριγκλιάς ήξερε πλέον ότι η μαλλιρουλα ήταν ευτυχισμένη όταν ήταν λιτή, και ένα απόγευμα που ο στριγκλιάς έφυγε της είπε "μην πας πουθενά είσαι και ετοιμόγεννη μην πάθεις κάτι". Η μαλλιαρουλα δεν τον άκουσε και βγήκε. εκεί είδε και τον άσπρο άλλα δεν τις έδωσε καμία σημασία.. Η μαλλιαρουλα γέννησε και ο παππούς στριγκλιάς έδωσε και αυτά τα κουτάβι  εκτός από ένα ,το ποιο ζωηρό το κράτησε ! Η μαλλιαρουλα παρ όλο που λησμονούσε τα υπόλοιπα κουτάβια που δεν τα είχε ποια μαζί της χαιρόταν που είχε έστω ένα από τα κουτάβια τις . Και έτσι κυλούσε η ζωή του ήρεμα ώσπου ,μια μέρα χτυπάει το τηλέφωνο και ήταν η κουνιάδας της γιαγιάς και δεν ήξεραν τη είναι αυτό η μαλλισρούλα και τελικά έτσι ονόμασαν μια κότα που άφησε η κουνιάδα τους για να γίνει καλά ο στριγκλιας με το ζουμί και το κρέας τις . Ο  Παππούς όμως την κράτησε και δεν την έκανε σούπα, Με τον καιρό η κουνιάδα έγινε ανυπόφορη δεν την άντεχαν στο σπίτι .Και φυσικά θα βρει το μάθημα της από εκεί που δεν το περιμένει .

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί 
Sun-mi Hwang
εκδόσεις Διόπτρα 



Εμένα αυτό το βιβλίο με θύμωσε ,σε συγκίνησε , αλλά και με στενοχώρησε! Είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο που περνάει ωραία μηνύματα αν και δεν το περίμενα είναι καλογραμμένο και διαβάζετε εύκολα ! Εμένα πραγματικά μερικές φορές μου έδινε να καταλάβω ότι ο παππούς στριγκλιας ότι άκουγε τα λόγια της μαλλιαρουλα . Ξέρουμε όσοι έχουμε η είχαμε μια μαλλιαρουλα ότι είναι παρέα. Εγώ όταν είχα το σκυλάκι μου και το έχασα έκλαψα πολύ και αν μη τη άλλο το τάιζα με κουτάλι μέχρι τελευταία στιγμή ! Οπότε θα δείτε μέσα στο βιβλίο και λίγο από τον εαυτό σας, Και φυσικά το συστήνω  ανεπιφύλακτα είναι ένα πολύ καλό βιβλίο.

Αυτά από εμένα μέχρι την επόμενη φορά να χαμογελάτε !


Νόνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις