“Το Λίκνο της Ζωής: Τα παιχνίδια των θεών #1” του Β.Ν Συράκη
Book & Review tour & a Giveaway: “Το Λίκνο της Ζωής: Τα παιχνίδια των θεών #1” του Β.Ν ΣυράκηΤίτλος: Το Λίκνο της Ζωής

Συγγραφέας: Β.Ν Συράκης
Κατηγορία: Φαντασίας
Εκδόσεις Εκλυστής
Εκδόθηκε: 2019 - 424 σελίδες

Στον κόσμο της Κάχαλλ ο Θεός της Ζωής και ο Θεός του Θανάτου ρίχνουν ένα κέρμα, ώστε η τύχη να αποφασίσει την τροπή που θα πάρει η ζωή των ανθρώπων.
Ο νεαρός Μπέλουεντ και ο φίλος του Ρεντ τριγυρνούν ανέμελοι στο δάσος δίπλα από το χωριό τους όταν συναντούν τη μυστηριώδη Ίλλυ. Η μοιραία αυτή συνάντηση θα τους οδηγήσει μακριά από το σπίτι τους, σε έναν κόσμο γεμάτο εχθρούς και μαγικούς τόπους, όπου οι δυνάμεις της Ζωής και του Θανάτου βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν αέναο χορό πάλης και ισορροπίας. Θα καταφέρουν άραγε οι δύο φίλοι να ξεφύγουν από τους πολλαπλούς κινδύνους και να φτάσουν στο μυστικιστικό Λίκνο της Ζωής; Την απάντηση δε γνωρίζουν ούτε τα Παιδιά των Δράκων που τους ακολουθούν στο ταξίδι τους, παρά τις αρχαίες δυνάμεις που διαθέτουν.

Διαγωνισμός

(εικόνα διαγωνισμού+facebook Link)Το fancyowl.creations σε συνεργασία με τον συγγραφέα Β.Ν Συράκη @vnsyrakis
ετοίμασαν έναν Facebook διαγωνισμό στο προφίλ της Aggelina Papathanasiou. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Το Λίκνο της Ζωής: Τα παιχνίδια των Θεών” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 21/04/2020.Συνέντευξη με τη συγγραφέα
(ερωτηματολόγιο μίνι συνέντευξη)


@nonouka_books_lover
Από που πήρατε το ερέθισμα και γράψετε αυτό το βιβλίο ;

Από την αγάπη  μου για την λογοτεχνία του φανταστικού και τα κλασσικά του είδους που με έβαλαν μέσα σε αυτό. Σκοπός μου ήταν να γράψω ένα βιβλίο το οποίο θα είχε την ίδια επίδραση σε άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το λογοτεχνικό είδος αυτό, ή μια ευκαιρία για του μυημένους να το ερωτευτούν από την αρχή.


@Book_Observatory_
Το λίκνο της ζωής είναι το πρώτο βιβλίο σε μια σειρά. Πόσα περίπου βιβλία θα ακολουθήσουν;

Αυτή τη στιγμή το σχέδιο είναι η σειρά να τελειώσει στα τέσσερα βιβλία. Αν η ιστορία το απαιτεί, όμως, τότε θα προστεθούν όσα χρειαστεί για να ειπωθεί σωστά και με φυσικό τρόπο.

@ikaria_books_and_chocolate
Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου κάθεστε για να γράψετε;

Η συνηθισμένη μου θέση είναι στον καναπέ, με ακουστικά στα αυτιά και την κατάλληλη μουσική να με βάλει στο κλίμα. Υπάρχουν και μέρες που ο αυχένας δεν συμφωνεί και απαιτεί τη μετακόμιση στο γραφείο! (γέλιο)


@books_and_roses_
Όπως αναφέρετε στο βιβλίο σας ο στόχος είναι να καταφέρουν οι 2 φίλοι να βρουν το μυστικιστικό λίκνο της ζωής. Στη δική σας ζωή και γενικότερα στη ζωή των ανθρώπων, τι θα ορίζατε εσείς ως λίκνο της ζωής;

Με την πιο κυριολεκτική έννοια πιστεύω ότι η φύση, είτε πρόκειται για τον πλανήτη μας ή ολόκληρο το σύμπαν μπορεί να χαρακτηριστεί ως λίκνο της ζωής. Με την πιο μεταφορική και προσωπική έννοια, πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του λίκνο το οποίο είτε αναζητεί, είτε έχει βρει και του προσφέρει την γαλήνη που τόσο ζητά.

@silverchildsbooks
Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσει κάποιος έναν κόσμο από το μηδέν σ' ένα βιβλίο φαντασίας;

Η γέννηση ενός φανταστικού κόσμου είναι μια απλή υπόθεση στην αρχή, η οποία γίνεται όλο και πιο σύνθετη όσο ο συγγραφέας τον ανακαλύπτει είτε από την δουλειά που κάνει πάνω του, ή ανακαλύπτοντας τον μέσω των χαρακτήρων και της ιστορίας του. Το πιο απαιτητικό κομμάτι, πιστεύω, είναι να κάνεις τον κόσμο σου πιστευτό και να δέσεις όλες τις λεπτομέρειες σε μια φυσική συνοχή, από τα τοπία, μέχρι και τα ήθη και τα έθιμα των λαών. Όσο περισσότερη ποικιλία και λεπτομέρεια έχει ένας κόσμος, τόσο πιο πιστευτός θα είναι.

@Booklittledreamer
Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας φανταστικοί κόσμοι;


Χμμ, δύσκολη περίπτωση μιας και αρκετοί είναι καια φιλόξενοι! Πέρα από το all time classic της Μέσης Γης, είναι ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο Robert Jordan στο καταπληκτικό Wheel of Time, το Westeros του George R. R. Martin, ο δαιμονικός κόσμος του Peter V. Brett στο Demon Cycle, το Multiverse του αγαπημένου Stephen King. Είναι πάρα πολλοί! Έχω και μια προσωπική αδυναμία στον κόσμο του Star Wars. 

@paraskevi parissi
Tο βιβλίο σε ποιες ηλικίες απευθύνεται?

Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 13-14 και άνω. Δεν βαδίζει σε Grimdark μονοπάτια όπως τα βιβλία του Joe Abercrombie, αλλά έχει και αρκετά σκοτεινά σημεία, που δεν ενδείκνυται για μικρότερες ηλικίες. Ειδικά από την στιγμή που η ιστορία ωριμάζει με κάθε νέο βήμα.


Αggelina Papathanasiou
Πως προέκυψε η συγγραφή στη ζωή σας

Από μικρός μου άρεσε να γράφω δικές μου ιστορίες, στην αρχή με ήρωες από βιβλία, κόμικ ή ταινίες που έβλεπα. Στην συνέχεια, άρχισα να τους παραμερώ από μια ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Ήμουν πάντα δημιουργικό άτομο και το να λέω ιστορίες έγινε πάθος μου.

@Insatiable Readings
Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου και τους κεντρικούς του ήρωες.

Η ιστορία εξελίσσεται στον φανταστικό κόσμο της Κάχαλλ, όπου κυριαρχεί η ισσοροπία ανάμεσα στις Ενέργειες της Ζωής και του Θανάτου, που ονομάζεται Κύκλος της Ισόττηας. Η ισορροπία αυτή τίθεται σε κίνδυνο, όταν δύο Θεοί  αποφασίζουν να βάλουν ένα στοίχημα για να δουν ποιός θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου που έχουν ορκιστεί να προστατέψουν. Σε αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι σκακιού βρίσκονται μπλεγμένοι δυο φίλοι, ο Μπέλουεντ και ο Ρεντ, που, εν αγνοία τους, έρχονται αντιμέτωποι με δυνάμεις και καταστάσεις που είναι άγνωστες και απαιτητικές για αυτούς.  Το κεντρικό θέμα, πέρα της ισορροπίας που κυβερνάει τον κόσμο, είναι το πως οι επιλογές και οι καταστάσεις (καλές και κακές) που βιώνουν οι χαρακτήρες τους διαμορφώνουν στον δρόμο της ενηλικίωσης τους και όχι μόνο. Οι δυο φίλοι συνειδητοποιούν ότι οι περιπέτειες δεν είναι όπως στις ιστορίες με τις οποίες μεγάλωσαν και καλούνται να έρθουν απότομα αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δυσκολίες της ζωής.  

Γνωρίστε τον συγγραφέα Βασίλη Νικόλας Συράκη


Ο Βασίλης Νίκολας Συράκης γεννήθηκε στην ήσυχη πόλη του Wilhelmshaven της Γερμανίας, το 1989. Το 1994 ήρθε στην Ελλάδα, μιας και είχε περισσότερο ήλιο και οι γονείς του ήλπιζαν ότι έτσι θα περάσει λιγότερο χρόνο μέσα στο μυαλό του.

Από μικρό παιδί είχε το κεφάλι του γεμάτο ήρωες, μάγους, δράκοντες και διαστημικά ταξίδια, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να τα αποτυπώσει σε ιστορίες. Γράφει και ανεβάζει διάφορα διηγήματα στο site του Tales from Stranger Worlds. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο <<Το Λίκνο της Ζωής>>, πρώτο μέρος μιας σειράς επικής φαντασίας, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής. Σπούδασε και πήρε πτυχίο στο πεδίο της Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ. Αυτόν τον καιρό, ζει στη Λαμία και γράφει τη συνέχεια με τίτλο «Το Σταυροδρόμι των Ουρανών»».
Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |  Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις