Review : Αθήνα 2020 Η Ελευθερία στο κλουβί














Αθήνα 2020 Η Ελευθερία στο κλουβί του Γιώργου Δερβεντλή Εκδόσεις Ελκυστής  


Ο Γιώργος μένεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια ενώ η Χριστίνα μένει στην Θεσσαλονίκη με τον πατέρα της. ο οποίος  αποφάσισε σε μεγάλη ηλικία να γίνει αστυνομικός πάρα της αντιδράσεις τις οικογένειας . 
Η Χριστίνα δεν μπορούσε να ζει υπό το καθεστώς του πατέρα της και ήθελε από καιρό να αλλάξει, αλλά δεν το έπαιρνε απόφαση ώσπου ένα βράδυ είδε από το μπαλκόνι τις να γίνεται ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να φύγει από το πατρικό τις με όποιο μέσω μπορούσε να φύγει και να πάει  στην Αθήνα . Ήθελα να  ενταχθεί σε αυτή τη περίεργη ομάδα τον αναρχικών στα Εξάρχεια που παλεύανε για την ελευθερία τους, και σε αυτή την ομάδα  ήταν και ο Γιώργος .

Ένα πρωινό ο Γιώργος αποφάσισε να προσκαλέσει τον κόσμο για να κάνει μια εξέγερση και για να δείξει τα δόντια του ο αναρχικός κόσμος της Αθήνας στους αστυνομικούς. Έτσι για μπορέσει να το κάνει υπήρχε ένα ιδιαίτερο μέρος θα μπορούσε  να το κάνει το προσκάλεσμα και έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός. για να μην το πιάσουν οι αστυνομικοί. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν  και τόσο καλά αν και δεν τον έπιασαν το  τραυμάτισαν και γύρισε πίσω στο καταφύγιο χτυπημένος και γελούσε σαν τρελός. Η εξέγερση ήταν την επόμενη μέρα και φυσικά έγινε αλλά κανένας δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα.  

Τι συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα βιβλίο που εμένα μου θύμησες κάτι από τα παλιά που γίνονταν . Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο που το διαβάζεις πολύ εύκολα και σου δίνει να καταλάβεις τη μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για την ελευθερία του . Είναι ένα ανάγνωσμα ξεχωριστό εγώ προσωπικά δεν είχα διαβάσει ξανά κάτι τέτοιο και πραγματικά θα πω ότι για πρώτη επαφή ήταν αρκετά καλή ! Σίγουρα ο συγγραφέας του βιβλίου θα μας ανησυχήσει στο μέλλον και θα διαβάσουμε κι άλλα έργα !
Μέχρι την επόμενη φορά να χαμογελάτε !
Νόνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις